Sportul românesc în 2015: naţionala de polo de fete a fost trimisă în Turcia fără echipament. Ce zice antrenorul lotului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Hagiu
Vlad Hagiu

În România, avem o serie de sporturi mai puţin mediatizate, printre care şi polo, iar ce se întâmplă la federaţiile care conduc aceste discipline depăşeşte orice imaginaţie.

Exemplul cel mai bun e modul jenant în care naţionala U-17 de polo la fete a fost trimisă, la Istanbul, acolo unde s-a desfăşurat un turneu amical. 

Lotul pregătit de cuplul Vlad Hagiu – Zoltan Orban a obţinut rezultate excelente: două victorii (15-9 cu Bulgaria şi 12-4 cu Turcia), o remiză (7-7 cu Croaţia) şi o înfrângere (3-13 cu Serbia). 

Bilanţul din Turcia e cu atât mai impresionant cu cât româncele s-au confruntat şi cu o problemă jenantă: au fost trimise la concurs fără echipament, prosoape şi halate! Fiecare jucătoare a intrat în apă cu costumul ei, adus de acasă. Gabriela Popescu, mama uneia dintre fete, a povestit pentru gsp.ro că a fost nevoită să se deplaseze pe banii ei, la Istanbul, întrucât fiica ei a rămas fără costum după prima zi de meciuri. 

„Fiicei mele i s-a rupt costumul. Am luat avionul de la Bucureşti ca să-i aduc unul de schimb. Echipa a fost cazată la un hotel de cinci stele, jucătoarele de la alte echipe vin la mese în echipament, pe când noi suntem coloraţi. Negre, albastre, tricolore, avem mai multe modele, vreo şase. Unele au intrat cu echipamentul clubului CSS 1 din Bucureşti! E o ruşine, iar de vină e Federaţia Română de Polo“, a povestit Gabriela Popescu.

„Nu ştiu unde s-au dus banii de echipament“

Contactat de „Adevărul“, secretarul general al FRP, Cristi Iordache, n-a putut oferi prea multe explicaţii. „Acum trei zile, preşedintele Liviu Răducanu mi-a dat o hârtie potrivit căreia de la 1 februarie nu mai fac parte din federaţie. Am fost dat afară, fără preaviz. În realitate, eu de la 16 decembrie n-am mai fost implicat în nimic. Ştiu însă că de problema deplasării echipei U-17 în Turcia s-au ocupat domnii Răducanu şi Hagiu. Şi mai ştiu că, la finalul anului, în contul federaţiei era suma de 6.000 de lei pentru achiziţionarea de echipamente. Ce s-a întâmplat cu aceşti bani, nu ştiu să vă spun“, ne-a declarat Iordache.

Mă abţin să fac comentarii la cald despre acest subiect. Luni, vom răspunde la articolele din presă printr-un comunicat. Liviu Răducanu preşedinte FRP

VLAD HAGIU, ANTRENOR ROMÂNIA U-17

„Nu puteam să cumpăr echipament din banii mei“

„Adevărul“: Părinţii fetelor cu care v-aţi dus în Turcia susţin că echipa n-a avut echipament. E adevărat?

Vlad Hagiu: Dacă aşa au spus părinţii, înseamnă că aşa e. Nu pot să neg. Da. Într-adevăr, n-am avut echipament din partea federaţiei.

Cum e posibil aşa ceva?

La noi, naţionala U-17 a fost înfiinţată în octombrie 2014, pe când în alte ţări această echipă există de ani buni. Eu am acceptat să le dau o mână de ajutor fetelor, fiindcă îmi iubesc ţara şi acest sport. Şi vă spun că, în condiţiile date, am avut nişte rezultate excepţionale în Turcia.

De acord. Totuşi, de ce n-au avut fetele echipament uniform?

Până în ultima zi, ne-au zis că vom primi echipament, dar apoi ne-au trimis fără. Au zis că nu există. Eu cred că se putea face rost de echipament, dar nu vreau să intru într-o polemică. Ce era să fac? Să le cumpăr fetelor echipament din banii mei? Eu am venit aşa cu echipa şi am făcut tot ce a depins de mine. Acum, suntem în aeroportul din Istanbul şi aşteptăm avionul de întoarcere acasă. De mâine (n.r. – luni), vom fi la Izvorani cu fetele şi vă stau la dispoziţie. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite