Sportul românesc a luat o gură de aer: Eduard Novak a anunţat câţi bani va primi la rectificare bugetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak

2021 a arătat, încă o dată, că sportul e pe ultimul loc pe lista priorităţilor Guvernului. Pentru că Ministerul Tineretului şi Sportului a primit cel mai mic buget din acest an.

Sportul românesc e „bolnav“. E subfinanţat şi condus de oameni lipsiţi, de multe ori, de competenţa necesară. 

Bineînţeles, nu e o situaţie generală şi există şi excepţii de la regulă, însă, dacă luăm la puricat cele mai multe federaţii, sumele alocate din bugetul de stat, aşa cum sunt ele, sunt irosite. 

Totuşi, avem şi federaţii care produc rezultate, iar canotajul, cu trei medalii olimpice luate la Tokyo, se numără printre ele. Exact astfel de federaţii vor primi acum o finanţare în plus, după ce Ministerul Tineretului şi Sportului a beneficiat de o „gură de oxigen“ la rectificarea bugetară. Anunţul a fost făcut de Eduard Novak, cel care conduce MTS.

Ce a anunţat Eduard Novak?

*Am o veste bună, pe o temă importantă şi fierbinte: banii. În şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată prima rectificare bugetară pe anul 2021, iar bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului a fost suplimentat exact cu suma pe care am solicitat-o şi fundamentat-o riguros: 51,1 milioane lei. Vom avea acum resurse pentru proiectele importante ale ministerului, aşa că rămânem cu motoarele turate pe toate planurile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite