Sportul suferă şi în 2021: Primul mare eveniment lovit de pandemie. Două echipe s-au retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Kubeš, selecţioner Cehia
Daniel Kubeš, selecţioner Cehia

În ciuda faptului că deja exista mai multe tipuri de vaccin împotriva COVID-19, noul coronavirus continuă să facă ravagii şi să infecteze un număr mare de oameni.

Primul mare eveniment sportiv din 2021, Mondialul de handbal masculin, găzduit de Egipt în patru oraşe (13-31 ianuarie) e lovit din plin de pandemia de coronavirus.

Iar asta pentru că dintre cele 32 de naţionale calificate la turneul final, două nici n-au apucat să facă deplasarea în Egipt! Cehii au renunţat, după ce au avut 12 rezultate pozitive la ultimele testări, în timp ce americanii, aflaţi în Danemarca, unde s-au pregătit, au avut 18 bolnavi, în rândul jucătorilor şi staffului tehnic! Drept urmare, ambele naţionale au fost înlocuite pe ultima sută de metri. Echipa Statelor Unite a fost înlocuită de Elveţia, locul 16 la ultima ediţie a Campionatului European, în timp ce Cehia a fost înlocuită de Macedonia de Nord, locul 15 la CE. Şi există semne de întrebare şi în privinţa naţionalei Capului Verde, care se află în izolare, aşteptând rezultatele ultimelor teste!

Au renunţat la spectatori

Egiptenii ar fi vrut ca Mondialul să se joace în arene în care accesul spectatorilor să fie permis în limita a 20% din capacitatea sălilor. Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) s-a opus însă, la presiunea jucătorilor care au considerat că riscul de îmbolnăvire creşte, odată cu prezenţa fanilor la meciuri.

România nu e prezentă la turneul final din Egipt, ultima calificare a băieţilor la un Mondial datând din 2011, când naţionala s-a clasat pe 19 la competiţia găzduită de Suedia. 

Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport transmit meciurile din cadrul Mondialului.

Mondialul de handbal masculin, Egipt 2021

*Grupa A: Insulele Capului Verde, Germania, Ungaria, Uruguay

*Grupa B: Brazilia, Spania, Polonia, Tunisia

*Grupa C: Angola, Croaţia, Japonia, Qatar

*Grupa D: Argentina, Bahrain, DR Congo, Danemarca

*Grupa E: Austria, Franţa, Norvegia, Elveţia

*Grupa F: Algeria, Islanda, Maroc, Portugalia

*Grupa G: Chile, Egipt, Macedonia de Nord, Suedia

*Grupa H: Belarus, Coreea de Sud, Rusia, Slovenia

Primele trei clasate din fiecare serie ajung în cele patru Grupe Principale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite