Stadionul din Manaus seamănă cu un coş de paie împletit de indigeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată stadionul din Manaus
Aşa arată stadionul din Manaus

Cele 12 stadioane care vor găzdui meciurile Campionatului Mondial din Brazilia au fost construite de organizatori cu foarte mari eforturi.

În ultimul episod al seriei difuzate de Discovery Channel în această sâmbătă, 7 iunie, de la ora 16.00, puteţi afla care au fost cele mai dificile momente în construirea stadionului din mijlocul junglei Amazoniene.
Cea mai remarcabilă caracteristică estetică a acestui stadion este structura sa care unifică partea frontală a stadionului şi acoperişul într-o singură formă metalică, al cărei design seamănă cu un coş de paie împletit de indigeni. Acest proiect architectural a fost creat de compania Gerkan, Marg und Partner (GMP) din Germania, care a proiectat şi alte stadioane importante din Germania, China şi Africa de Sud.

Locaţie: Manaus
Capacitatea stadionului: 44,000 de locuri
Perioada lucrărilor de construcţie: Septembrie 2011 - Februarie 2014

Date interesante:
- 2 000 de muncitori au lucrat pentru finalizarea construcţiei
- Stadionul: 168,000 de tone de beton ranforsat cu 5,000 de tone de oţel.
- Stadionul are o structură autoportantă, care include şi acoperişul cu greutatea de 7,000 de tone.
- Acoperişul: 31,000 metri pătraţi de membrană, o structură de înaltă tehnologie care reflectă lumina şi căldura soarelui în proporţie de peste 70%.
- Terenul: este acoperit cu gazon Bermuda Celebration, cel mai potrivit pentru tipurile de climă caldă şi excelent pentru meciurile transmise la TV.
- Sub teren există 4,000 de metri de conducte de scurgere şi de răcire.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite