Stanciu a explicat motivul deciziei de a nu îngenunchea pentru mişcarea „Black Lives Matter“: „Mi se pare normal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stanciu

Duminică seara, Anglia a învins România, scor 1-0 (1-0), într-un meci amical jucat la Middlesbrough, însă debutul partidei a furnizat un moment controversat.

Înainte de primul fluier, aşa cum se obişnuieşte la meciurile naţionalei Angliei de pe teren propriu, jucătorii au îngenuncheat, în semn de solidaritate pentru mişcarea „Black Lives Matter“. Dintre cei 22 de fotbalişti aflaţi pe teren, doi dintre ei, Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu, nu au fost de acord cu acest gest şi au preferat să rămână în picioare, 

La finalul întâlnirii, Stanciu a explicat motivul pentru care a făcut notă discordantă şi a declarat că a refuzat să îngenuncheze din solidaritate pentru colegul său de la Slavia Praga, Ondrej Kudela, suspendat pentru un incident de rasism.

*Am făcut acelaşi lucru şi cu Slavia, când am jucat cu Arsenal, în sferturile Ligii Europa, mi se pare normal, şi am decis să fac gestul pentru colegul meu de la Slavia, pentru Kudela care, fără nicio probă, a fost suspendat zece etape, după meciul cu Rangers. Doar aşa, pentru că un coleg al lui Kamara a auzit cuvântul acela pe care nu-l pot spune. Am decis să nu mă pun în genunchi şi nu cred că asta e soluţia", a declarat Stanciu la Pro X.

În privinţa rezultatului final al partidei cu Anglia, mijlocaşul consideră că România putea obţine mai mult şi a subliniat că jucătorii sunt supăraţi după acest eşec. "A fost o partidă grea, cu o naţională puternică, ne-am creat ocazii de gol, dar din păcate au avut acele faulturi şi aşa am pierdut meciul. Cred că puteam obţine mai mult, am avut ceva ocazii mari. Se putea mai mult, dar am mai pierdut un meci şi chiar dacă este contra unei naţionale ca a Angliei, totuşi, suntem supăraţi. Cred că am făcut un meci destul de bun, cu destule faze de poartă, dar din păcate ne lipsesc rezultatele favorabile. Dacă nu câştigăm toate cele trei meciuri din septembrie, nu avem nicio şansă. Nu am nicio favorită la Euro", a spus Stanciu.

CITEŞTE ŞI:

Nedelcearu, revoltat după ce i s-a cerut să stea în genunchi: „O ipocrizie!“

AUR desfiinţează gestul „Black Lives Matter“: „O naţională în genunchi“. Postare virulentă pe Facebook

Gigi Becali, exploziv după episodul „Black Lives Matter“: Cum a catalogat gestul jucătorilor

Episodul „Black Lives Matter“, lămurit de Rădoi: Ce s-a petrecut înaintea amicalului cu Anglia

Presa britanică a analizat cel mai controversat moment din Anglia - România: Apar reacţii şi din ţară

România şi Anglia, huiduite copios: Momentul care a enervat publicul FOTO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite