Startul către Europenele de baschet 3x3 se dă la Constanţa: România luptă pentru calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Constanţa va găzdui pentru a patra oară unul dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3x3. Evenimentul la care vor participa şi naţionalele României, atât la masculin cât şi la feminin, are loc în 4-5 iunie şi este finanţat de către Primăria Constanţa.

Pentru al doilea an consecutiv, locul de desfăşurare al turneului de calificare de la Constanţa este Faleza Cazino. În acest an, odată cu ridicarea restricţiilor sanitare, va fi permis şi accesul spectatorilor în tribune.  

Fanii vor putea urmări 25 de echipe naţionale din 15 ţări, care vor lupta pentru cele cinci locuri la turneul final puse în joc la acest turneu, trei la masculin şi două la feminin. FIBA 3x3 Europe Cup 2022 va avea loc la Graz, Austria între 9 şi 11 septembrie. 

“Ne propunem să transformăm Constanţa într-un oraş al sportului, iar organizarea acestui gen de evenimente, care aduc şi promovarea pe plan internaţional a oraşului, face parte din strategia pe care am gândit-o în acest sens”, a declarat Ionuţ Rusu, viceprimarul Constanţei. 

România nu a ratat niciun turneul final la feminin în cele şase ediţii disputate până acum, avansând în fazele eliminatorii în patru rânduri. Cea mai bună performanţă a fost medalia de argint, cucerită la Bucureşti, în 2016, cu echipa formată din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Anca Şipoş şi Andra Haas. 

La masculin, naţionala României a lipsit la două ediţii, Amsterdam 2017 şi Paris 2021, iar cel mai bun rezultat din istorie este titlul european obţinut la ediţia inaugurală, în 2014, de Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan. 

“Avem o tradiţie bogată în baschetul 3x3, rezultate precedente prin care am făcut istorie şi sperăm ca prin organizarea unor astfel de evenimente în România să ajutăm naţionalele noastre. Constanţa este centru pentru baschetul 3x3, rezultatele obţinute în ultimii ani sunt o dovadă, şi vom face în continuare tot posibilul să ne menţinem la un nivel ridicat şi de organizare şi sportiv”, a declarat Andrei Talpeş, preşedinte interimar al CSM Constanţa. 

Accesul spectatorilor la evenimentul din 4-5 iunie, care va avea loc în arena temporară amenajată pe Faleza Cazino, este gratuit. 

FIBA 3x3 Europe Cup Constanţa Qualifier este finanţat de către Primăria Constanţa şi susţinut de către Superbet, Tissot, Horizon, Red Bull, Zizin, Stirom, Radio România Constanţa, Kiss FM, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa. Evenimentul este organizat de către Athletic Constanţa în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite