STATISTICĂ De ce trebuie să o apreciem pe Simona Halep? 22 de ani de muncă şi efort repară ceea ce aleşii neamului strică prin tradiţionalul „joc de glezne“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a devenit numărul 1 mondial dupa seminfinala de la beijing. FOTO EPA-EFE

Simona Halep este numărul 1 mondial, poziţie pe care va urca oficial de luni, atunci când se va actualiza clasamentul WTA.

Simona Halep a adus din nou România în vârf după 43 de ani, atăţia cât au trecut de când Ilie Năstase a devenit numărul 1 la masculin. Performanţa ei este extraordinară, şi a venit după 22 de ani de muncă. Simona a început tenisul la 4 ani şi a ajuns numărul 1 mondial la puţin timp după ce împlinit 26 de ani. Efortul şi realizările ei sunt remarcabile, mai cu seamă că România nu are prea mulţi sportivi care să ţină steagul ţării sus. 

Practic, în acest moment doar Simona Halep, Cristina Neagu (handbal -cea mai bună jucătoare a lumii, 2010, 2015, 2016) şi cele două echipaje de la canotaj, Ionela Lehaci şi Geanina Beleagă, plus Ioana Vrinceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Denisa Tilvescu, Adelina Bogus, Laura Oprea si Daniela Druncea (barca de 8 plus 1) sunt cele mai bune din lume.

Aceste sportive, alături de câţiva campioni europeni, precum Eliza Samara şi colegele ei (ping pong), campioanele olimpice de la scrimă (Ana Maria Popescu, fostă Brânză, Loredana Dinu, Simona Pop, Simona Gherman) sau Horia Tecău, demonstrează că sportul este cel mai bun ambasador al ţării în acest moment. Mai ales că, România (conform unui studiu recent) este lider în Europa, ce-i drept nu în lume, la următoarele capitole, care nu ţin în niciun caz de sport, dar depind în mare măsură de aleşii neamului, indiferent de culoarea lor politică:

- mortalitate infantilă;

- număr de mame minore;

- fraude cu fonduri europene;

- consum ilicit de alcool;

- rata sărăciei;

- analfabetism funcţional;

- mortalitate prin cancer;

- decese premature ;

- incidenţă TBC;

- locuinţe fără baie sau WC 

- prevalenţă cancer de col uterin;

- bebeluşi morţi la naştere;

- avorturi;

- îmbolnăviri de rujeolă;

- infecţii cu virusul hepatitei C;

- accidente mortale de muncă;

- decese cauzate de dependenţă de alcool;

- morţi in accidente de circulatie.

ANALIZĂ Criteriile certe care arată că performanţa Simonei Halep este cu adevărat uriaşă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite