VIDEO Cine a îngropat Steaua în Germania: Tătăruşanu sau Szukala? Două legende ale Stelei explică ce s-a întâmplat într-o fază horror

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szukala

„Adevărul“ a vorbit cu Vasile Iordache şi cu Miodrag Belodedici, care au analizat cum a fost posibil ca formaţia din Ghencea să încaseze cel mai stupid gol din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor.

Pentru superstiţioşi, explicaţia e simplă: Steaua a luat gol în minutul 67 al meciului cu Schalke. 6+7 = 13 = ghinion. Şi, într-adevăr, reuşita japonezului Uchida e ceea ce englezii o numesc „freak goal“ (n.r. – gol bizar). „Uchida aproape că îşi cerea scuze că a marcat cu o centrare. Când dai peste un adversar cu asemenea buget şi când mai ai şi ghinion turbat, n-ai ce să mai zici“, a comentat Mihai Stoica după 0-3 la Gelsenkirchen. 

Şi, totuşi, întrebarea rămâne: cine a comis-o la primul gol al lui Schalke: Tătăruşanu sau Szukala? „Adevărul“ a încercat să găsească răspunsul stând de vorbă cu doi foşti jucători de legendă ai roş-albaştrilor care, în trecut, au evoluat pe acelaşi posturi ca şi „vinovaţii“ de la Gelsenkirchen. 

„Tătăruşanu s-a plasat prost“

Vasile Iordache a fost printre cei mai mari portari din istoria formaţiei din Ghencea. A îmbrăcat tricoul roş-albastru între 1971 şi 1984 şi, ulterior, s-a ocupat de pregătirea portarilor la Steaua în mai multe mandate. Acum, după mai mulţi ani petrecuţi în zona Golfului Persic, fostul goalkeeper, ajuns la 62 de ani, s-a retras şi ca antrenor. A rămas însă unul dintre cei mai înfocaţi fani ai Stelei. De aceea, a vorbit cu suferinţă în glas despre meciul de miercuri seară.

„N-am avut ocazii, abia am ajuns în careul nemţilor şi când am ajuns, în loc să tragem la poartă, am dat pasă la portar“, şi-a început Iordache discursul pentru „Adevărul“. Omul care a bifat 231 de prezenţe în tricoul Stelei l-a identificat, fără să stea pe gânduri, pe cel care a greşit la golul de 1-0. „Tătăruşanu! S-a plasat prost. A stat la colţul scurt, pe când el ar fi trebuit să stea doi, trei metri mai în faţă. Trebuia să iasă şi să intervină la acea centrare“, ne-a declarat Vasile Iordache. 

„Soarta a fost de vină“

Dacă Tătăruşanu a fost criticat de un fost mare goalkeeper, în schimb, Miodrag Belodedici, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria formaţiei din Ghencea, i-a luat apărarea lui Szukala.

„La prima vedere, faza primului gol e genul în care ar treui să intervină stoperul, să respingă cu capul şi s-a încheiat faza. Numai că, la reluare se vede că Szuakala a avut un om în marcaj şi s-a dus după el spre colţul scurt. De aceea, balonul i-a venit un pic în spate. Dacă ar fi lovit mingea cu capul, Szukala îşi putea da autogol. De aceea, s-a ferit, dar l-a derutat pe Tătăruşanu. În concluzie, e genul de fază în care există un singur vinovat cert: soarta. În fotbal, astfel de momente decid un meci“, ne-a spus Belodedici. 

Fostul mare fundaş al roş-albaştrilor a încercat să tempereze şi entuziasmul celor din Ghencea care, după ce au spus că vor învinge la Gelsenkirchen, au declarat că vor încerca să câştige cu Chelsea. 

„În primul rând, în Germania, Steaua a jucat bine apărându-se şi cam atât. N-a avut decât două ocazii de gol. Dacă putem termina pe unul din primele două locuri în grupă? Eu zic că e extraordinar ce a realizat Steaua până acum. Ar trebui să ne bucurăm că vom vedea la Bucureşti echipe mari, ca Chelsea, şi să admitem că toate adversarele din grupa E sunt mult mai puternice decât Steaua“, a adăugat Belodedici.

VEZI GOLUL MARCAT DE UCHIDA

La faza primului gol am lăsat mingea să mă depăşească, mi-am dat seama că o puteam devia în proprie poartă, şi apoi am văzut-o în poartă. A fost un gol norocos pentru Schalke. Lukasz Szukala fundaş Steaua   La faza golului de 1-0 a fost o neînţelegere între Tătăruşanu şi Szukala. De lipsă de comunicare nu poate fi vorba, fiindcă, oricum, nu se aude nimic pe un stadion ca cel al lui Schalke. Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua   Ar fi lipsă de respect din partea mea să comentez faza golului. Lipsă de respect faţă de colegi. Suntem o echipă, pierdem în 11, câştigăm în 11. Alexandru Bourceanu căpitan Steaua   A fost greşeala lui Szukala la primul gol. E eroarea lui şi doar a lui, de ce să fie vinovat Tătăruşanu?! Dumitru Dragomir preşedinte LPF   Am văzut multe goluri bizare, dar cel marcat de Uchida e, cu siguranţă, într-un top 10 al celor mai ciudate goluri all-time. Horst Heldt manager Schalke   Golul de 1-0 a fost norocos, dar uneori ai nevoie şi de aşa ceva.  Jens Keller antrenor Schalke  

Japonezii distrug Steaua an de an

Campioana României a început să aibă coşmaruri cu niponii. Miercuri seară, fundaşul dreapta de la Schalke, Uchida, a semnat reuşita care a dezintegrat Steaua. Anul trecut, în Liga Europa, un alt club din Bundesliga, Stuttgart, a demolat formaţia din Ghencea tot prin contribuţia decisivă a japonezilor. Atunci, în acel 1-5 de pe „Arena Naţională“, Sakai şi Okazaki (2) au marcat trei dintre goluri şi au dat şi două pase decisive!

Schalke şi Steaua au stabilit recorduri diametral opuse

Întâlnirea de miercuri seară a fost una importantă pentru ambele cluburi din punct de vedere al statisticii. Schalke a stabilit un nou record, reuşind cel de al 14-lea meci european consecutiv în care a marcat. De partea cealaltă, formaţia din Ghencea a pierdut al cincilea joc la rând în grupele Ligii Campionilor. De fapt, Steaua are un singur succes de când competiţia a trecut la formatul modern, obţinut în 2006, la Kiev, cu Dinamo, scor 4-1!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite