Steaua, cea mai iubită echipă din ţară. Câţi români sunt fanii campioanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti este preferata suporterilor români, indiferent de mediul de rezidenţă al acestora, de vârstă, sex sau de simpatiile politice.

Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic a realizat un sondaj de opinie care indică faptul că 49% dintre români ţin cu Steaua Bucureşti. Campioana din ultimele trei sezoane rămâne cea mai iubită echipă din România şi în 2016 şi şi-a mărit avansul faţă de urmăritoare. Doar 11% dintre cei intervievaţi s-au declarat simpatizanţi ai marii rivale a Stelei, Dinamo, în timp ce locul trei e împărţit de două echipe din provincie: CFR Cluj şi CSU Craiova, cu câte 6%. Cea de-a treia echipă din Bucureşti, Rapid, se situează doar pe locul cinci, cu 3% dintre voturi, în timp ce liderul din Liga 1, Astra, are un procent de doar 1% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 4 februarie şi au fost realizate 1.096 voturi, printre populaţia adultă a ţării. Marja de eroare a acestuia este de 3,2%. Dinamo este simpatizată de un număr aproape dublu de bărbaţi, faţă de femei, precum şi de un număr mai mare de tineri (16% dintre cei de 18-34 de ani, faţă de doar 11% dintre cei de vârstă medie şi doar 7% dintre cei de peste 60 de ani), a relatat Mediafax. De asemenea, Dinamo este simpatizată peste media sa în mediul rural. ​Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%) în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizată doar în Transilvania (18%).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite