Steaua şi „hoţul“ care strigă „hoţii“: cum au câştigat roş-albaştrii titlul în sezonul trecut şi cum s-a întors roata acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Dumitru (centru) i-a scandalizat pe stelişti prin prestaţia sa în meciul cu Oţelul. FOTO: Răzvan Păsărică
Robert Dumitru (centru) i-a scandalizat pe stelişti prin prestaţia sa în meciul cu Oţelul. FOTO: Răzvan Păsărică

Experienţa ultimilor ani a arătat că, în România, un campionat nu se poate câştiga doar prin prestaţiile de pe teren, ci e nevoie şi de o mobilizare generală în culise.

Pe scurt: de cele mai multe ori, cine a urlat mai tare la televizor a avut parte de arbitraje mai bune. Cât timp Mihai Stoica era în libertate, iar Gigi Becali o prezenţă permanentă în emisiunile TV, Steaua a stat excelent la acest capitol. 

Drept dovadă, în sezonul 2013-2014, bucureştenii au fost cei mai favorizaţi de greşelile de arbitraj, adunând 12 puncte pe mâna „cavalelilor fluierului“. Fără această contribuţie din partea oamenilor în negru, Steaua s-ar fi clasat pe locul 4 în stagiunea trecută, în loc să câştige titlul!

Ceea ce au luat nemeritat, în ediţia precedentă a Ligii I, steliştii returnează acum cu vârf şi îndesat. O nouă dovadă în acest sens a venit în etapa cu numărul 27.

Nimiciţi de Dumitru şi Bucsi

Vineri, în cel de-al doilea meci al rundei, ASA Târgu-Mureş, principala rivală a roş-albaştrilor în lupta pentru titlu, a obţinut un 2-2, la Cluj, cu CFR. Brigada de arbitri a contribuit din plin la punctul câştigat de mureşeni. Cum? Asistentul a închis ochii la un ofsaid la golul prin care N’Doye a deschis scorul, iar apoi gazdelor li s-au refuzat două penalty-uri!

Peste 48 de ore, în Steaua – Oţelul, scor 1-2, gazdele au fost dezavantajate, în mod clar, de centralul Robert Dumitru şi de unul dintre asistenţii săi. Mai întâi, a fost golul prin care oaspeţii au deschis scorul, precedat de un ofsaid nesemnalizat de tuşierul Imre-Laszlo Bucsi. Apoi, în minutul 27, Andrei Prepeliţă a fost faultat, clar, în careu, de Dan Popescu, însă centralul a dat lovitură liberă pentru gălăţeni! În fine, în minutul 37, Andrei Miron a oprit balonul cu mâna la un duel cu George Ţucudean în careu, însă, din nou, Robert Dumitru le-a refuzat gazdelor o lovitură de la 11 metri. 

După pauză, arbitrul s-a mai revanşat faţă de stelişti, l-a iertat pe Prepeliţă de eliminare şi le-a acordat un penalty, care mai degrabă n-a fost, însă, una peste alta, Steaua a avut mai mult de pierdut din cauza brigăzii care a condus jocul.

„O ruşine de arbitraj“

Scandalizaţi de ceea ce s-a petrecut pe teren, steliştii au încercat să evidenţieze greşelile de arbitraj care au fost în defavoarea lor, însă nici Valeriu Argăseală, nici Helmuth Duckadam n-au „talentul“ lui Mihai Stoica de a urla ca din gură de şarpe la televizor.

„Nu poţi să-ţi permiţi să faci aşa ceva, măcar din bun simţ. A fost o ruşine de arbitraj, n-am văzut niciodată aşa ceva. O asemenea manieră de arbitraj e intolerabilă, inexplicabilă şi nu cred că îşi are explicaţia doar în forma slabă a arbitrului“, a spus Argăseală. 

„Problema e că noi începem de la scorul de 0-1 după o greşeală de arbitraj, iar cei de la ASA încep meciul cu CFR de la 1-0, după o greşeală în favoarea lor. De ce nu ni s-a spus de la început că trebuie să marcăm zece goluri ca să se pună două? Mulţi arbitri sunt împotriva noastră. Cred că cineva din spatele celor de la ASA are interesul ca noi să fim dezavantajaţi“, a completat Duckadam.

Am fi proştii proştilor dacă am pierde acest campionat. Adrian Popa mijlocaş Steaua

Papp şi Rusescu, sezon încheiat

Pe lângă punctele pierdute cu Oţelul, Steaua a rămas şi fără doi titulari pentru acest final de sezon. Papp a fost diagnosticat cu o fractură de maxilar, iar Rusescu, în primul meci în care a evoluat fără masca sa de protecţie, a suferit o nouă fractură a osului zigomatic şi o fractură de maxilar! Amândoi se vor opera şi nu mai pot fi folosiţi de Gâlcă în acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite