Steaua, indignată că s-a respectat regulamentul: Comunicatul clubului după un fiasco total

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a explicat, la rândul său, de ce nu poate promova CSA Steaua
Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a explicat, la rândul său, de ce nu poate promova CSA Steaua

Încă de la începutul sezonului, s-a spus, în mod clar, că CSA Steaua, echipa Armatei, va rata promovarea în Liga I, dacă va obţine acest drept pe linie sportivă. Motivul? Clubul e finanţat din bani publici, fără un patron din mediul privat. Degeaba însă! Şefii roş-albaştrilor au sperat să „dribleze“ regulamentul până în ultimul moment.

În fotbalul românesc, se merge pe ideea că „cine ţipă mai tare are dreptate“. Şi, din păcate, convingerea multor conducători e că regulile sunt pentru proşti.

Adevărul a scris aici, săptămâna trecută, motivele pentru care CSA Steaua ştia, încă de la începutul sezonului, că nu poate promova în Liga I. Ceea ce s-a şi întâmplat, deşi formaţia din Ghencea s-a clasat pe 4 în play-off-ul ligii secunde. Poziţie care, în mod normal, ar fi trimis-o la barajul cu Chindia, locul 7 din play-out-ul Ligii I. 

Doar că, aşa cum era de aşteptat, Federaţia Română de Fotbal a respectat regulamentul şi a înclouit CSA Steaua cu Concordia Chiajna (locul 5 din play-off-ul ligii secunde) în barajul pentru prima ligă. 

Indignaţi că s-a respectat regulamentul, cei de la CSA Steaua au reacţionat, astăzi, printr-un comunicat oficial.

Ce a anunţat CSA Steaua?

*Clubul Steaua Bucureşti îşi exprimă indignarea faţă de decizia Federaţiei Române de Fotbal, care a anunţat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj şi Concordia Chiajna.

*Considerăm că decizia Federaţiei Române de Fotbal este nedreaptă faţă de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziţia a 4-a a clasamentului, câştigându-şi astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat şi de articolul 70 din statutul Federaţiei Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia).

*Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licenţiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiţie naţională şi internaţională. Mai mult, Steaua Bucureşti a depus în timp oportun dosarul complet de licenţiere şi considerăm că suntem printre puţinele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.

*Nu în ultimul rând, este curios cum Federaţia Română de Fotbal a ales să anunţe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înştiinţare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua Bucureşti de a evolua în partidele de baraj şi credem că o asemenea decizie, care nemulţumeşte întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA şi FRF.

*Steaua Bucureşti aşteaptă cu interes motivarea Federaţiei Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoştinţă care sunt regulamentele, aprobate şi actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite