Sport

articolul anterior articolul urmator

Stop joc: UEFA a anunţat ce se întâmplă cu Liga Campionilor, Liga Europa şi barajul Islanda - România

3
1 Apr 2020 15:16:43
Autor: Amir Kiarash
Cristiano Ronaldo va putea fi văzut, din nou, pe terenul de fotbal abia peste trei luni
Cristiano Ronaldo va putea fi văzut, din nou, pe terenul de fotbal abia peste trei luni

După o şedinţă organizată prin videoconferinţă cu cele 55 de ţări afiliate, forul european a luat o serie de decizii majore privind acest sezon competiţional.

 
2020 a rămas deja fără principalele sale evenimente sportive, Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice, însă amânarea acestor întreceri cu un an a fost, de fapt, decizia uşoară.
 
Adevărata provocare europeană e salvarea sezonului fotbalistic la nivel de cluburi! Pentru că aici e un haos fără precedent cu campionate rămase în aer şi cu două competiţii majore, Liga Campionilor şi Liga Europa, care au fost „îngheţate“ în diferite faze. În momentul în care UEFA a spus „stop joc“ din cauza pandemiei, erau patru meciuri-retur de disputat în optimile Ligii Campionilor:
 
*Bayern -  Chelsea (3-0 în tur)
 
*Barcelona - Napoli (1-1 în tur)
 
*Man. City - Real Madrid (2-1 în tur)
 
*Juventus - Lyon (0-1 în tur)
 
Iar în Liga Europa, situaţia era şi mai gravă! În confruntările Sevilla - AS Roma şi Inter - Getafe nici măcar partidele din prima manşă nu s-au jucat, în timp ce, în următoarele dueluri, au rămas de disputat retururile din optimi:
 
*Copenhaga - Istanbul BB (0-1 în tur)
 
*Basel - Frankfurt (3-0 în tur)
 
*Man. United - LASK (5-0 în tur)
 
*Wolves - Olympiakos (1-1 în tur)
 
*Leverkusen - Rangers (3-1 în tur)
 
*Şahtior - Wolfsburg (2-1 în tur)
 
Privind acest tablou, devine şi mai clar cât de grea va fi finalizarea acestui sezon european în care echipe întregi, formate din sute de jucători şi staff tehnic şi medical, ar trebui să se deplaseze dintr-un oraş în altul pentru diferite meciuri. Ceea ce, în acest moment, oricum pare cam imposibil, având în vedere că multe aeroporturi sunt închise. 
 
În aceste condiţii, UEFA vrea să simplifice lucrurile şi să reducă riscul răspândirii coronavirusului. Concret, forul european a avut, astăzi, o şedinţă, organizată prin videoconferinţă cu şefii fotbalului în cele 55 de ţări afiliate în care s-a discutat despre variantele propuse pentru salvarea acestui sezon, atât la nivel naţional, cât şi european.
 
Şi s-a ajuns la concluzia că, în ceea ce priveşte Liga Campionilor şi Liga Europa, partidele rămase din actuala stagiune să se joace în perioada iulie - august!
 
Islanda - România, amânat din nou!
 
Mai mult, după şedinţa forului european, UEFA a hotărât ca partidele internaţionale din luna iunie să fie amânate şi ele. Vorbim despre barajele de calificare pentru Euro 2020, competiţie care, între timp, a devenit Euro 2021 (11 iunie - 11 iulie). 
 
Înainte de pandemie, primele confruntări din play-off, inclusiv Islanda - România, erau programate pentru 26 martie. După nebunia cauzată de coronavirus, aceste meciuri din play-off au fost amânate pentru 4 iunie. Acum, după ultima şedinţă UEFA s-a convenit ca barajele de calificare să fie mutate în septembrie, datele exacte urmând a fi anunţate ulterior.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
1.04.2020, 15:21:47

Mai bine meciul Islanda-Romania sa nu se joace.Am scapa astfel de o mare rușine.

+1 (1 vot)
rica venturiano studinte-n drept si publicist
1.04.2020, 16:40:03

economia evropei e pe butuci si unora le arde de fotbal

+1 (1 vot)
Wilson Tracey
2.04.2020, 06:12:48

Comentariu considerat abuziv.