Sport

articolul anterior articolul urmator

Studiu încurajator: Formele grave ale COVID-19 pot fi evitate. „Riscul scade cu 34%“

28
28 Nov 2020 06:34:02
Autor: Amir Kiarash
S-a dovedit că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48% în cazul persoanelor obeze
S-a dovedit că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48% în cazul persoanelor obeze

În aşteptarea vaccinului distribuit de companiile farmaceutice, cercetătorii ne dau, încă o dată, soluţia care să ne ferească de spitalizare.

Distanţare fizică, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt cele trei soluţii principale de care am tot auzit, din martie încoace, în lupta cu COVID-19.
 
Există însă şi o a patra variantă, care poate că nu va oferi imunizare la boală, însă, cu siguranţă, va îmbunătăţi şansele celor care contractează noul coronavirus de a nu avea nevoie de îngrijiri medicale. Vorbim despre practicarea sportului care, din păcate, în România, îi preocupă pe prea puţini oameni.
 
În ultimele luni, zeci de studii realizate pe plan internaţional au arătat cum un „cocktail“ periculos, sedentarism şi obezitate, creşte riscul decesului, în cazul pacienţilor de COVID-19. Acum, încă unul, de această dată, realizat de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, dovedeşte că sportul, practicat în mod regulat, îţi îmbunătăţeşte şansele de a fi ferit de formele grave ale bolii. Concret, după ce au studiat 938 de pacienţi brazilieni, cercetătorii au oferit o statistică extrem de importantă pentru aceste vremuri în care sistemele sanitare sunt copleşite.
 
 
„Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic, în rândul persoanelor <<suficient de active>>“, a arătat studiul din Brazilia. Care a şi definit ce înseamnă o persoană „suficient de activă“. În această categorie se încadrează un om care adună minim 150 de minute de activitate fizică aerobică, de intensitate moderată, într-o săptămână sau 75 de minute de activitate fizică intensă, în aceeaşi perioadă.
 
Altfel spus, această investiţie în sănătatea proprie presupune un efort minim, de 21,5 minute de sport la nivel moderat pe zi.
63
la sută dintre români nu practică nicio formă de activitate fizică, iar România ocupă locul 2, în ceea ce priveşte sedentarismul, într-un clasament realizat de Comisia Europeană în 2018.

CITEŞETE ŞI:

Mersul la sală, între cifre şi paranoia: Ce arată anchetele epidemiologice

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

De ce în România mor oameni pe capete de COVID-19: Un medic ieşean prezintă date alarmante

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Alfa Omega
28.11.2020, 08:12:00

Sa faci sport cu masca pe figura este o prostie, iar daca alergi esti privit de unii ca un nebun ! Piste de biciclete cam lipseac cu desavarsire , la fel si locuri unde sa iti poti lega bicicleta ! In concluzie practicarea sportului la romani este aproape imposibila in conditile in care esti verificat sa ai masca si nu exista locuri amenajate in aer liber unde sa faci asta !

+5 (15 voturi)
Edmond Wolf
28.11.2020, 08:37:08

Toate astea pentru că România e condusă de infractori, vânduți și hoți. Suntem singura țară care a luat măsura închiderii piețelor agroalimentare. Oare de ce?

-4 (22 voturi)
Ludwig
28.11.2020, 08:53:51

Si cum faci sport cand ti se zice sa stai in casa? alergi in jurul mesei de iti bate vecinul in teava ca i se misca lustra?

-3 (21 voturi)
Cetăţeanul Turmentat
28.11.2020, 08:59:22

Ar mai fi varianta boxului cu nevasta (multi romani o practica) care, intelegatoare, va fi un bun sparring partner. Nu-i exclus sa fie interesati si vecinii!

+10 (18 voturi)
Cetăţeanul Turmentat
28.11.2020, 08:56:58

Tovarase Kiarash, este un mic studiu mentionat de colegii dumitale aici, pe Adevarul.ro, unde pe langa transportul in comun si lipsa precautiilor langa prieteni si familii, a treia cea mai mare posibilitate de infectare venea de la practicarea sportului in spatii inchise, cum ar fi salile de sport pentru care ai facut reclama nesemnalizata corespunzator in articolele plasate (nesemnate!) de catre dumneata aici. Acum vad ca o dai doar pe sugestie, prezentand o imagine dar fara a mentiona direct mersul la sala. Ar fi cazul sa-ti ceri scuze public dupa aceasta campanie pentru care ai fost cu siguranta platit. Iar acum du-te si fa sport 21,5 minute la tine acasa si trage de cratita, aragaz si frigider pana te saturi!

+6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările