Studiu încurajator: Formele grave ale COVID-19 pot fi evitate. „Riscul scade cu 34%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a dovedit că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48% în cazul persoanelor obeze
S-a dovedit că riscul decesului cauzat de COVID-19 creşte cu până la 48% în cazul persoanelor obeze

În aşteptarea vaccinului distribuit de companiile farmaceutice, cercetătorii ne dau, încă o dată, soluţia care să ne ferească de spitalizare.

Distanţare fizică, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt cele trei soluţii principale de care am tot auzit, din martie încoace, în lupta cu COVID-19.

Există însă şi o a patra variantă, care poate că nu va oferi imunizare la boală, însă, cu siguranţă, va îmbunătăţi şansele celor care contractează noul coronavirus de a nu avea nevoie de îngrijiri medicale. Vorbim despre practicarea sportului care, din păcate, în România, îi preocupă pe prea puţini oameni.

În ultimele luni, zeci de studii realizate pe plan internaţional au arătat cum un „cocktail“ periculos, sedentarism şi obezitate, creşte riscul decesului, în cazul pacienţilor de COVID-19. Acum, încă unul, de această dată, realizat de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo, dovedeşte că sportul, practicat în mod regulat, îţi îmbunătăţeşte şansele de a fi ferit de formele grave ale bolii. Concret, după ce au studiat 938 de pacienţi brazilieni, cercetătorii au oferit o statistică extrem de importantă pentru aceste vremuri în care sistemele sanitare sunt copleşite.

Fitness

„Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic, în rândul persoanelor <<suficient de active>>“, a arătat studiul din Brazilia. Care a şi definit ce înseamnă o persoană „suficient de activă“. În această categorie se încadrează un om care adună minim 150 de minute de activitate fizică aerobică, de intensitate moderată, într-o săptămână sau 75 de minute de activitate fizică intensă, în aceeaşi perioadă.

Altfel spus, această investiţie în sănătatea proprie presupune un efort minim, de 21,5 minute de sport la nivel moderat pe zi.

63 la sută dintre români nu practică nicio formă de activitate fizică, iar România ocupă locul 2, în ceea ce priveşte sedentarismul, într-un clasament realizat de Comisia Europeană în 2018.

CITEŞETE ŞI:

Mersul la sală, între cifre şi paranoia: Ce arată anchetele epidemiologice

Boala pe care România o bagă sub preş: „Creşte riscul decesului de COVID-19 cu 48%!“

De ce în România mor oameni pe capete de COVID-19: Un medic ieşean prezintă date alarmante

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite