Suedezul Tomas Ryde, primul selecţioner străin de pe banca naţionalei feminine de handbal a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ryde (dreapta) a avut-o sub baghetă la Viborg pe Cristina Vărzaru, surpinsă aici într-un moment mai puţin plăcut, după o accidentare. FOTO: AP
Ryde (dreapta) a avut-o sub baghetă la Viborg pe Cristina Vărzaru, surpinsă aici într-un moment mai puţin plăcut, după o accidentare. FOTO: AP

Rămasă fără selecţioner la naţionala de handbal feminin, după ce Gheorghe Tadici a renunţat la funcţie în luna ianuarie, Federaţia a reuşit să găsească un antrenor, cu 11 zile înainte de startul „Trofeului Carpaţi“, care se va disputa la Cluj.

Acesta este suedezul Tomas Ryde (55 de ani), câştigător al Ligii Campionilor, în 2006, cu Viborg, şi de două ori selecţioner al naţionalei feminine a ţării natale. 

Obiectivul său este calificarea României la Mondialul din decembrie, în iunie „tricolorele“ urmând să joace un baraj cu Serbia. 

„Federaţia Română de Handbal a ajuns la un acord cu antrenorul suedez Tomas Ryde pentru preluarea funcţiei de antrenor principal al naţionalei de senioare. Tomas Ryde a acceptat propunerea federaţiei şi a semnat deja contractul devenind antrenorul principal al României începând de astăzi“, a anunţat federaţia de handbal, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. 

„Sunt foarte entuziasmat că mi s-a oferit oportunitatea de a fi antrenorul principal al echipei feminine de handbal a României. O naţiune şi o echipă cu istorie în contribuţia pe care a avut-o la felul în care handbalul se joacă acum. Ce îmi place la jucătorele române e că sunt foarte calificate din punct de vedere tehnic şi că joacă foarte corect. Sunt sigur că vom face lucruri extraordinare împreună. Calificarea din iunie nu e una uşoară, dar e normal să fie aşa. Vom fi pregătiţi 100% pentru cele două meciuri şi vom contribui cu toată pasiunea şi expertiza noastră pentru a face faţă acestei provocări, ca în final să ajungem la Campionatul Mondial şi la Olimpiada de la Rio“, a declarat şi Ryde, pentru frh.ro. 

Ryde va fi ajutat de către Bogdan Burcea, fostul secund al lui Tadici şi antrenorul Coronei Braşov, cel care a şi făcut convocările pentru „Trofeul Carpaţi“, primul test pentru suedez. 

Tomas Ryde, primul străin de pe banca naţionalei feminine de handbal a României, a mai negociat cu federaţia şi în 2008, dar în cele din urmă suedezul a declinat oferta. 

Citeşte şi 

Lotul României pentru „Trofeul Carpaţi“ 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite