Surpriză de proporţii: Un antrenor român a fost numit la Nice, în prima ligă franceză de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Ursea a jucat în România, la Petrolul, la VIctoria şi la Rapid
Adrian Ursea a jucat în România, la Petrolul, la VIctoria şi la Rapid

Într-o perioadă în care tehnicieni precum Cosmin Olăroiu sau Răzvan Lucescu, cu performanţe uriaşe în Asia, admit că le e foarte greu să revină în Europa, o veste total neaşteptată a venit din Franţa, din partea unei formaţii de mijlocul clasamentului.

Antrenorii români care au plecat de ani buni din ţară şi au insistat să activeze în Occident, au reuşit, totuşi, să-şi facă meseria acolo.

E foarte bun exemplu e Ladislau Boloni, care a şi terminat şcoala de antrenori de la Clairefontaine şi e perceput chiar ca un antrenor francez. Fostul selecţioner e acum în Grecia, la Panathinaikos. 

Bineînţeles, Mircea Lucescu e un alt exemplu în acest sens.

Acum însă, o mutare cu adevărat surprinzătoare s-a produs la Nice, ocupanta locului 11 din 20 în Ligue 1. Echipa traversează un moment critic, cu cinci înfrângeri la rând în campionat şi în Liga Europa, serie care tocmai a dus la demiterea lui Patrick Vieira (44 de ani). Fostul internaţional francez fusese instalat pe bancă, în iunie 2018.

Din stafful lui Vieira a făcut parte şi românul Adrian Ursea (53 de ani). Fost mijlocaş la Petrolul Ploieşti, Ursea a făcut pasul spre fotbalul din Elveţia şi Franţa, ca jucător, la finalul anilor '90. Iar după ce şi-a încheiat cariera de sportiv de performanţă, a rămas în această zonă a Europei, ca antrenor. La Nice activează din 2016, fiind şi în stafful antrenorului care era în funcţie, înaintea venirii lui Vieira, elveţianul Lucien Favre.

Având în vedere că are această experienţă îndelungată la Nice, şefii clubului au decis să-l numească, astăzi, antrenor principal, anunţul fiind făcut pe pagina de Twitter, după cum se poate vedea mai jos:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite