TAS nu l-a iertat pe Luis Suarez, dar îi va permite uruguayanului să se antreneze cu Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suarez, "călăul" lui Georgio Chielini FOTO Reuters
Suarez, "călăul" lui Georgio Chielini FOTO Reuters

Deşi spera că îi va fi redusă suspendarea de patru luni, uruguayanul Luis Suarez nu a fost iertat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă i s-a permis să se antreneze în cadru organizat cu Barcelona.

"Audierile în acest caz au avut loc la 8 august, la Lausanne. La solicitarea celor care au depus apelul şi cu acordul FIFA, TAS a recurs la o procedură de arbitraj accelerată. Drept urmare, comisia TAS a acceptat să anunţe decizia într-un interval scurt", anunţa Tribunalul de la Lausanne miercuri despre cazul Suarez.

Joi, fotbalistul a primit verdictul oficialilor TAS, care au decis că suspendarea de patru luni nu va fi redusă, însă atacantul va beneficia de un favor: va putea să se antreneze în cadru organizat cu Barcelona. 

În urma acestei decizii, uruguayanul va trebui să-şi ispăşească suspendarea iniţială dictată de FIFA, de patru luni, care va expira la 26 octombrie 2014, chiar cu o zi înaintea desfăşurării primului El Clásico al sezonului. Suarez nu va putea evolua pentru FC Barcelona în primele opt etape din Primera Division.

FIFA l-a sanţionat aspru pe Suarez, după ce acesta l-a muşcat pe italianul Chiellini în timpul partidei Italia-Uruguay de la Cupa Mondială. Atacantului i-a fost interzis să joace nouă meciuri pentru naţională şi să pătrundă pe vreun stadion timp de patru luni. În plus, Suarez a fost amendat cu 65.000 de lire sterline de FIFA. Federaţia uruguayană şi fotbalistul au făcut recurs la aceste decizii, iar TAS a fost instituţia însărcinată să judece cazul şi să decidă dacă reduce sau nu suspendarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite