Tatăl unei gimnaste acuză: „Federaţia a greşit letal acordând încredere orbească cuplului Bellu-Bitang“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jurca foto getty images

Scandalul din gimnastică merge mai departe la aceeaşi intensitate. Dacă până acum au vorbit Silvana Peng, mama Asianei Peng, sportivă exclusă din lotul olimpic în 2015, şi Diana Teodoru, gimnastă emigrată în Belgia, acum a venit rândul lui Titus Jurca, tatăl Laurei Jurca, una dintre cele mai talentate fete din actualul lot, să-şi spună păsul.

Părintele gimnastei născute în anul 1999, la München, a făcut anumite precizări pe forumul onlinesport, într-un topic referitor la situaţia actuală a gimnasticii din România. Redăm integral spusele lui Titus Jurca. 

“Mă amestec....!!! şi eu. Eu cred că lucrurile nu prea sunt înţelese. De vreo 3-4 ani se tot promite de guverne că se face sala aia, că se face aia ..... între timp veniseră medalii şi aşa, din inerţie , fetele veniseră de la Deva. Presupun că la BB (n.r: Bellu şi Bitang) şi după nereuşita cu COSR, li s-a pus pata sau poate au obosit, printre fete nu era nici o Larisa (n.r: Larisa Iordache), care să-şi facă integralul la ora 3 noaptea dacă o iei din pat. Ei cereau, de primit primeau promisiuni şi uite că s-a ajuns la şoc naţional. Şi acum vor fi luaţi în serios, că fani sunt nu puţini şi au drept de vot. FRG a greşit, că doar e condus de oameni, dar a greşit letal când a acordat încredere 100% orbească BB. Vă garantez că fetele sunt bune şi muncitoare, talentate, dar eu cred că au fost ţinute într-un stand-by aşa, nici să nu moară, nici să nu trăiască. Câte fete şi-au ridicat dificultatea de când au venit la Bucureşti? Chiar unele au scăzut. Condiţie fizică am eu mai bună decât Laura. Când era la Deva şi o aveam o zi-două la noi acasă era mică şi o luam în pat să doarmă cu noi. Musculatura era ca betonul şi în timp ce dormea. Acum apare celulita....La Deva 5-6 (bune) integrale pe aparat, la lot 1-2 integrale. La Deva era obosită după o zi de antrenament, când vorbim cu ea acum seara este plină de viaţă. Într-adevăr trebuie făcute schimbări majore, dar părerea mea e că fetele se calificau fără probleme şi săptămâna viitoare, după cum a zis Stoica, se vor lua măsuri. Să avem răbdare. Dacă coordonatorul care va veni doreşte, fetele vor face un european frumos. Nu este aşa de tragic”, a explicat Titus Jurca. 

Citeşte şi: 

Acuze fără precedent în gimnastică: „Mogulii Bellu şi Bitang, bolnavi după avere! Bitang le făcea curve pe fete!”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite