Temerile sunt confirmate de oficialii MTS: „Stadioanele nu vor fi gata pentru EURO 2020, iar calea ferată e blocată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu doar câteva luni înainte de EURO 2020, planurile iniţiale pentru găzduirea unor meciuri din cadrul competiţiei suferă modificări.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe şi consilierul prim-ministrului Ludovic Orban, Gică Popescu au susţinut, vineri, o conferinţă de presă. În cadrul acesteia, au punctat şi stadiul lucrărilor din ţara noastră, în vederea găzduirii unor meciuri din competiţia europeană.  

În contextul faptului că stadioanele nu vor fi gata la timp pentru EURO 2020, Gică Popescu a declarat: „Au mai rămas şi lucruri care trebuie finalizate sau care sunt în curs de implementare şi m-aş referi în primul rând la bazele de pregătire. Din păcate, avem câteva probleme de acest gen. În legătură cu finalizarea construcţiei a celor patru stadioane (n.r. Ghencea, Dinamo, Arcul de Triumf, Giuleşti), aceasta nu face parte din planul de candidatură”.

O altă problemă face rerire la construcţia căii ferate dintre Otopeni şi Gara de Nord, lucru punctat de Gică Popescu: „Din câte ştiu eu, nu există vreo proprietate privată prin care să treacă această cale ferată. Nici acest obiectiv nu este obligatoriu pentru dosarul de candidatură însă. Eu am participat şi la conferinţa de presă la care s-a semnat acest contract. 15 mai 2020 a fost data iniţială la care trebuie finalizată lucrarea. Însă acum sunt anumite tronsoane pe care nu se poate lucra, din cauza unei decizii a instanţei. Totuşi, am înţeles că se fac toate demersurile pentru a se relua lucrările”.

În acest moment, România are disponibile trei baze de antrenament, în vederea EURO 2020: Berceni, Mogoşoaia şi FC Voluntari. În total, Arena Naţională va găzdui patru meciuri, trei în faza grupelor şi unul în optimile de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite