Sport

articolul anterior articolul urmator

Temerile sunt confirmate de oficialii MTS: „Stadioanele nu vor fi gata pentru EURO 2020, iar calea ferată e blocată”

12
31 Jan 2020 16:04:26
Autor: Diana Seceleanu
Gică Popescu, consilierul prim-ministrului Ludovic Orban FOTO Arhivă personală/Facebook
Gică Popescu, consilierul prim-ministrului Ludovic Orban FOTO Arhivă personală/Facebook

Cu doar câteva luni înainte de EURO 2020, planurile iniţiale pentru găzduirea unor meciuri din cadrul competiţiei suferă modificări.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe şi consilierul prim-ministrului Ludovic Orban, Gică Popescu au susţinut, vineri, o conferinţă de presă. În cadrul acesteia, au punctat şi stadiul lucrărilor din ţara noastră, în vederea găzduirii unor meciuri din competiţia europeană.  

În contextul faptului că stadioanele nu vor fi gata la timp pentru EURO 2020, Gică Popescu a declarat: „Au mai rămas şi lucruri care trebuie finalizate sau care sunt în curs de implementare şi m-aş referi în primul rând la bazele de pregătire. Din păcate, avem câteva probleme de acest gen. În legătură cu finalizarea construcţiei a celor patru stadioane (n.r. Ghencea, Dinamo, Arcul de Triumf, Giuleşti), aceasta nu face parte din planul de candidatură”.

O altă problemă face rerire la construcţia căii ferate dintre Otopeni şi Gara de Nord, lucru punctat de Gică Popescu: „Din câte ştiu eu, nu există vreo proprietate privată prin care să treacă această cale ferată. Nici acest obiectiv nu este obligatoriu pentru dosarul de candidatură însă. Eu am participat şi la conferinţa de presă la care s-a semnat acest contract. 15 mai 2020 a fost data iniţială la care trebuie finalizată lucrarea. Însă acum sunt anumite tronsoane pe care nu se poate lucra, din cauza unei decizii a instanţei. Totuşi, am înţeles că se fac toate demersurile pentru a se relua lucrările”.

În acest moment, România are disponibile trei baze de antrenament, în vederea EURO 2020: Berceni, Mogoşoaia şi FC Voluntari. În total, Arena Naţională va găzdui patru meciuri, trei în faza grupelor şi unul în optimile de finală.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
31.01.2020, 17:35:11

Pai ce a facut in tot acest timp specialistul in deschis usa la UEFA,Gica Popescu???

+1 (3 voturi)
foarte atent
31.01.2020, 18:50:45

Gheorghe a lu' Popescu se pricepe la locuri intunecoase si inchise, nu la stadioane !!

+2 (4 voturi)
gmbplay
31.01.2020, 18:55:50

Pot sa-i amintesti aici si pe zeii mitica si borcea .

-1 (1 vot)
ana_
31.01.2020, 18:23:27

Continuăm să ne facem de mirul lumii. Nu ne obligă nimeni la asta, așa suntem noi cu adevărat. E foarte greu de crezut că realmente vrem o țară ca afară.

+3 (3 voturi)
Scorilo
31.01.2020, 18:41:05

Vad,surprins,ca mai exista un grad destul de mare de optimism in ceea ce priveste posibilitatile Romaniei... PS. Propun sa se joace pe stadionul din Dalga...Sau Scornicesti,ca este mai renumit.Si,mai propun,ca cei care isi iau angajamente in numele Romaniei sa fie mai realisti. A dori este una...A putea este alta.Si sa nu puna Romania (nevinovata,in fond) in situatii ridicole. Naivitatea domina/bantuie societatea in Romania !

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările