Tempestini, în linie dreaptă spre un record istoric. Se apropie rapid de Titi Aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tempestini

Simone Tempestini a devenit campion naţional absolut de raliuri pentru a cincea oară în ultimii şase ani şi este la numai trei lungimi în urma legendarului Titi Aur. La numai 26 de ani, pilotul născut în Italia şi stabilit în România de 12 ani, şi-a asigurat titlul în acest weekend, chiar acasă, la Raliul Transilvaniei, organizat la Cluj Napoca.

Simone a debutat în raliuri în 2010, când avea doar 16 ani, iar primul titlu l-a cucerit în 2015, la numai 21 de ani, când l-a avut copilot pe experimentatul Dorin Pulpea. De altfel, performanţa sa de atunci rămâne unică, fiind cel mai tânăr campion naţional de raliuri din istoria României.

Astfel, pe lângă cele cucerite în 2015 şi anul acesta, Tempestini mai are în palmares titlurile din 2016, 2018 şi 2019. La ultimele 3, când a câştigat 14 din cele 18 raliuri interne, a făcut echipă cu Sergiu Itu, tot la 26 de ani, cel care îi este copilot şi în etapele internaţionale.

Într-un top all time al Campionatului Naţional de Raliuri Betano, Titi Aur conduce cu 8 titluri, fiind urmat de regretatul Ludovic Balint (7) şi Tempestini jr cu 5. Dintre cei în activitate, doar Dan Gîrtofan şi Bogdan Marişca se pot lăuda cu câte două trofee de acest fel. Titi Aur cucerea primul său titlu absolut pe plan intern la 32 de ani.

În total, 85 de echipaje au participat la ediţia din acest an a Raliului Transilvaniei, care a contat şi pentru runda internaţională din calendarul Tour European Rally.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite