Tene explică ascensiunea lui Bălgrădean: "A scăpat de cele două kilograme pe care le avea în plus şi asta contează enorm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bălgrădean are un sezon bun la Dinamo
Bălgrădean are un sezon bun la Dinamo

Florin Tene a petrecut 11 ani la echipa de tineret a României şi i-a crescut printre alţii pe Pantilimon, Tătăruşanu şi Bălgrădean, cei care se află acum între buturile „tricolorilor”

tene

Antrenorul de 44 de ani a vorbit despre calităţiile şi defectele goalkeeperilor echipei naţionale şi a explicat şi evoluţia elevilor săi din „Ştefan cel Mare”. „Pe Bălgrădean îl ştiu de la copii şi juniori, pe Tătăruşanu, pe Pantilimon, Silviu Lung junior sau Stăncioiu la fel. Le ştiu tuturor calităţiile şi defectele”, a spus Tene. 

Pantilimon trebuie să plece de la City

Apoi, a detaliat: „Pe Pantilimon l-am avut trei ani la lot în aceeaşi perioadă cu Tătăruşanu. Chiar vorbeam cu Emil Săndoi şi-i spuneam: clar îi avem pe viitorii portari ai echipei naţionale! Ca să vezi că erau egali, ambii au apărat acelaşi număr de meciuri: 23!”. Tene a continuat explicaţiile. „Pantilimon are un joc bun de picior şi nu are probleme la mingiile înalte. Şi în afara terenului e un caracter deosebit”. Ca un pont: „Cu el trebuie lucrat la mingiile joase. În plus, cred că ar trebui să plece de la Manchester City, ghinionul lui fiind că acolo se află titularul echipei naţionale a Angliei, Joe Hart. Oricum, Pantilimon poate face faţă la orice alt club din Anglia”. 

"Bălgrădean e în primii 3 portari din România"

Mai mult, de când Ţălnar şi staff-ul său au venit la Dinamo, echipa a urcat în clasament, iar Bălgrădean a avut o contribuţie importantă. În trecut, au existat criticii în privinţa greutăţii sale, însă acum e cu totul altul. „Are greutatea optimă! Avea două kilograme în plus, ceea ce contează mult pentru un portar fiindcă nu mai poţi să împingi la fel în picioare şi-ţi pot lipsi doi centimetri ca să prinzi o minge. El e un profesionist, şi el şi Kiko (n.r. Naumovski) se pregătesc foarte bine, se ajută şi-mi fac munca uşoară, spun asta pentru că am lucrat şi cu unii care nu se încălzeau unul pe altul sau nici măcar nu se salutau. Nu dau sfaturi, dar Bălgrădean e în primii trei portari români şi vine tare din spate”, a încheiat Tene. 

„La fel ca Pantilimon, care nu are reflexele lui Dani Coman sau Bogdan Lobonţ, tocmai din cauza înălţimii, şi Tătăruşanu are unele probleme la mingiile joase”, l-a descris tehnicianul şi pe portarul Stelei. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite