TENIS Andreea Mitu s-a impus la un turneu din Italia atât la simplu, cât şi la dublu, şi se pregăteşte de Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Mitu (202 WTA) a cucerit turneul ITF de la Santa Margherita, din Italia, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, după ce s-a impus în faţa jucătoarei din Spania, Sara Sorribes Tormo (331 WTA), cu 6-4, 6-3.

Jucătoarea în vârstă de 22 de ani şi-a confirmat statutul de favorită a turneului şi a avut următorul parcurs: în primul tur a trecut de franţuzoaica Josephine Boualem (6-1, 6-2), în optimi a învins-o pe italianca Annalisa Bona (6-2, 6-1), în sferturi a dispus de o altă italiancă, Alice Savoretti (6-1, 6-2), iar în penultimul act al competiţiei a câştigat confruntarea cu poloneza Anna Korzeniak (6-4, 6-1).

 Adversara Andreei Mitu din finală, Sara Sorribes, era considerată a doua favorită a turneului. Românca şi-a adjudecat titlul şi la dublu, făcând pereche cu Ştefana Andrei, graţie unei victorii cu franţuzoaicele Audrey Albie/Manon Peral, cu 7-6(5), 6-2. Conaţionalele noastre au trecut în primul tur de elveţiencele Chiara Frapolli/Luna Milovanovic (6-2, 6-1), în sferturi au câştigat în faţa perechii Josephine Boualem (Franţa)/Ariadna Marti Riembau (Spania) cu 6-4, 6-1, iar în semifinale au trecut cu 6-4, 6-4 de cuplul Charlotte Roemer (Ecuador)/Olga Saez Larra (Spania).

Andreea Mitu a comentat succesul pentru „Adevărul“: „Am tot fost accidentată şi nu am prea mai jucat. M-am antrenat puţin după nişte probleme cu umărul şi cu spatele. Dar de prin martie am început să-mi revin şi mă simt foarte bine fizic. Îmi pierdusem din încredere şi, cum Roland Garros se apropie, aveam nevoie de nişte meciuri să-mi revin“.

image

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, pentru presa franceză: „Sunt un produs al tenisului românesc şi mă mândresc cu asta!“

Simona Halep, câştigătoarea unui premiu de prestigiu din tenis, acordat la Fed Cup

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite