Presa internaţională despre succesul Simonei Halep, numărul 9 în ierarhia mondială a tenisului feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep, numărul nouă WTA FOTO Reuters
Simona Halep, numărul nouă WTA FOTO Reuters

Simona Halep are parte, probabil, de cea mai bună săptămână din cariera sa: a câştigat primul trofeu al anului 2014 şi a reuşit un record personal - urcarea pe locul nouă în WTA, menţinându-şi statutul de cel mai bine clasată româncă în ierarhia mondială a tenisului feminin.

Presa internaţională nu a lăsat neremarcat succesul Simonei Halep şi a tratat în cuvinte „mari“ trofeul câştigat de româncă la Doha, cel de-al şaptelea din palmaresul acesteia. 

Marca (cotidian spaniol): „Şi-a păstrat stilul distrugător, care a propulsat-o în primele zece jucătoare ale lumii şi a învins-o pe Angelique Kerber în finala de la Doha, devenind prima sportivă din România care se impune la Qatar. Ultima înfrângere în faţa unei rivale din Top10 a avut loc în august 2013, contra Serenei Williams, la Cincinnati. Cu o evoluţie în viteza a cincea, Halep, care a fost numărul unu mondial la juniori, a devenit cea de-a treia reprezentantă a ţării sale care intră în primele zece locuri WTA, după Virigina Ruzici şi Irina Spîrlea“.

L'Équipe (ziar francez): „Românca de 22 de ani a confirmat din plin ascensiunea spectaculoasă pe care a înregistrat-o în 2013. Angelique Kerber a întâlnit un mic demon pe terenul principal de la Doha. Foarte activă în defensivă şi intuitivă în atac, Simona Halep s-a impus în două seturi. Chiar dacă Kerber a impus o rezistenţă mai puternică decât o arată scorul, românca a dominat în majoritatea timpului“.

Bild (publicaţie germană): „Angelique Kerber a pierdut clar duminică în finala care i-a opus o altă jucătoare din Top10,  pe românca Simona Halep. Aceasta a fost imposibil de blocat şi s-a impus în două seturi. Pentru Kerber a fost cea de-a doua finală pierdută în 2014, după Sydney“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep a spulberat-o pe Angelique Kerber şi a câştigat în stil de mare campioană turneul de la Doha

Cea mai bună săptămână din cariera lui Halep. Românca, premiată de patronul echipei PSG, pentru titlul de la Doha

Simona Halep, campioana sincerităţii şi a modestiei: „Nu credeam că pot câştiga la Doha!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite