Tenis: Serena amendată cu 2000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea americană Serena Williams, care a pierdut, duminică, finala turneului US Open în faţa australiencei Samantha Stosur, a fost amendată cu 2.000 de dolari pentru limbaj necorespunzător la adresa arbitrului, însă nu va fi suspendată pentru următoarea ediţie a competiţiei.

"Judecătorul arbitru de la US Open a sancţionat-o pe Serena Williams cu o amendă de 2.000 de dolari în urma încălcării codului de conduită, pentru limbaj necorespunzător în timpul finalei turneului feminin", a anunţat, marţi, Federaţia Americană de Tenis (USTA).

Americanca de 29 de ani risca o suspendare în vederea ediţiei din 2012 a US Open, deoarece se afla în perioada de probă de doi ani în turneele de Grand Slam, după ce în 2009 a fost sancţionată pentru fapte similare în semifinala de la US Open în faţa belgiencei Kim Clijsters.

Comitetul Director al competiţiei de la Flushing Meadows a apreciat însă că atitudinea sportivei americane din finală nu a constituit "o infracţiune majoră", care ar fi putut antrena o suspendare automată.

Meciul de duminică a fost marcat de un incident între americancă şi arbitrul Eva Asderaki. În primul game al setului al doilea, la o minge de break în favoarea lui Stosur, Williams, care servea, a strigat: "Come on" chiar înainte ca punctul să fie jucat, australianca nemailovind mingea. Arbitrul a aplicat regulamentul şi i-a acordat punctul lui Stosur. La primul punct al game-ului următor, câştigat de Serena Williams, jucătoarea americană s-a întors către arbitru şi i-a spus: "Nu sunteţi dumneavoastră cea care m-aţi .... ultima dată?". Williams a primit un avertisment pentru limbaj necorespunzător, dar americanca nu s-a liniştit şi a continuat să i se adreseze arbitrului.

Jucătoarea australiană de tenis Samantha Stosur, cap de serie numărul 9, a câştigat în premieră un turneu de Grand Slam, impunând-se, duminică, în faţa americancei Serena Williams, a 28-a favorită, în finala turneului US Open, cu scorul de 6-2, 6-3.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite