Tenis: Sorana Cîrstea a bătut-o pe Ana Ivanovici, în primul meci din barajul România - Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a început excelent barajul pentru Grupa Mondială II, după ce Sorana Cîrstea a trecut în trei seturi de Ana Ivanovici, cea mai bună jucătoare din Serbia, cu 3-6, 6-1, 6-2.

România conduce Serbia cu 1-0, după ce Sorana Cîrstea şi-a învins buna prietenă, pe Ana Ivanovici, în trei seturi. Succesul jucătoarei noastre (locul 27 mondial) nu era anticipat, în special după ce Ivanovici şi-a adjudecat primele trei jocuri şi a câştigat primul set cu 6-3! În această parte a meciului, Ana nu a irosit nici o oportunitate de a câştiga pe serviciul adversarei, în vreme ce Sorana a luat doar una din cele 7 mingi de break.  

Ca de nicăieri, Cîrstea a început să găsească mai mult liniile, a greşit mai puţin şi a făcut un al doilea set de excepţie, în care s-a impus cu 6-1. A avut nevoie de doar 25 de minute pentru a echilibra balanţa. 

Susţinută tot mai puternic de spectatorii veniţi pe Arenele BNR din Bucureşti, Sorana a rămas puternică şi în setul decisiv, câştigând 6 jocuri consecutive de la 0-2, pentru a se impune cu 6-2. 

Este pentru prima dată când Sorana reuşeşte s-o învingă pe Ivanovici. Ea era condusă cu 2-0 în scorul întâlnirilor directe. 

Primele declaraţii după victoria Soranei Cîrstea, în primul meci de la Fed Cup

Ana Ivanovici a comentat rezultatul primei partide: „Sorana a jucat bine astăzi, mie mi-a fost greu să mă adaptez“. Sorana Cîrstea a completat: „Am avut emoţii în primul set, pentru că nu ştiam la ce să mă aştept din cauza condiţiilor şi a publicului, dar sunt fericită că am câştigat, pentru că mi-am dorit să aduc primul punct României“.

Programul partidelor

Sâmbătă: Sorana Cîrstea - Ana Ivanovici 3-6, 6-1, 6-2, Simona Halep - Bojana Jovanovski 3-1 (meci întrerupt din cauza ploii)

Duminică: Simona Halep - Bojana Jovanovski (ora 10.00, DolceSport 2), meci urmat de Simona Halep - Ana Ivanovici şi de partida de dublu Monica Niculescu / Irina Begu - Nina Stojanovici, Jovana Jaksivi

Mesaj al suporterilor români: "N-avem Paşte, nici Crăciun, ci doar suflet de român"

FOTO Facebook

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite