Tenis: victorie uriaşă pentru Marius Copil în turneul de la Madrid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Copil FOTO Rpressport.ro
Marius Copil FOTO Rpressport.ro

Marius Copil l-a învins pe spaniolul Marcel Granollers (locul 30 ATP), în primul tur al Madrid Open, cu 6-3, 6-4. Arădeanul de 23 de ani a primit un wild card de la Ion Ţiriac pentru a intra pe tabloul competiţiei.

Succes total neaşteptat pentru românul Marius Copil, în primul tur al puternicului turneu de la Madrid, care se desfăşoară sub "conducerea" lui Ion Ţiriac. 

Deşi Granollers (locul 30 ATP) era favoritul cert al meciului, Marius Copil l-a învins pe spaniolul originar din Barcelona în două seturi, 6-3, 6-4. Arădeanul de 23 de ani (locul 164 ATP) a jucat foarte bine, dominând-şi adversarul la lovituri câştigătoare, 29-7 în dreptul său.

Marius Copil a servit cinci aşi, în vreme ce Granollers n-a izbutit niciun punct direct câştigător din serviciu. 

Românul a avut 7 mingi de break şi a fructificat trei dintre acestea. Granollers a câştigat doar un break, din cele 5 oprtunităţi pe care le-a avut pe serviciul lui Marius Copil.

Este unul dintre cele mai importante succese ale românului, care mai are în palmares victorii la Marin Cilic şi Gilles Simon, dintre jucătorii mai importanţi.

Copil şi-a asigurat un cec de 24.000 de euro, 45 de puncte ATP şi îl aşteaptă în turul doi, cel mai probail, o confruntare cu bulgarul Grigor Dimitrov, jucătorul care a câştigat la Bucureşti în urmă cu puţin timp. Dimitrov va evolua în această seară contra spaniolului Pablo Busta Carrena. 

Blog Simona Halep: "Antrenorul meu nu vrea să înveţe româneşte!"

Şi Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Madrid. 

Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au fost învinse în primul tur al competiţiei . 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite