Sport

articolul anterior articolul urmator

Testele COVID-19, rezultate tot mai dubioase: 12 „bolnavi“ s-au vindecat peste noapte!

3
31 Oct 2020 16:37:38
Autor: Amir Kiarash

Deşi au trecut opt luni de la începerea pandemiei, în România în continuare avem probleme uriase cu testele care scot bolnavi falşi sau care nu depistează oameni cu noul coronavirus în organism.

Testele pentru COVID-19 din România pot fi lipsite de acurateţe, în unele cazuri. E o realitate recunoscută inclusiv de oameni din domeniul medical, după cum „Adevărul“ a scris aici, încă din luna iulie.
 
Şi, din păcate, între timp, situaţia nu s-a remediat şi, în continuare, avem foarte multe cazuri care apar aproape săptămânal şi care dovedesc problemele uriaşe cauzate de aceste teste dubioase. Iar rezultatele lipsite de acurateţe contribuie din plin la răspândirea noului coronavirus pentru că, teoretic, un bolnav fals poate fi internat în spital, de unde va lua sigur COVID-19, în timp ce un om bolnav, care nu e depistat cu virusul în organism, poate circula liber, îmbolăvindu-i pe alţii.
 
Nu mai departe de ieri, în presă s-a scris despre şocantul caz al unui bărbat care a fost sunat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi informat că e sănătos tun, potrivit rezultatului testului pentru COVID-19. Peste aproximativ 4 ore, acelaşi bărbat, care avusese simptomele bolii, a primit un alt mesaj de la DSP Galaţi, fiind înştiinţat că e pozitiv!
 
Iar ce se întâmplă în lumea sportului, unde cei implicaţi beneficiază de teste periodice, plătite de club, arată şi mai bine debandada care domneşte în clinci. Încă din luna iulie, „Adevărul“ a furnizat mai multe exemple în acest sens. Şi, între timp, problema a rămas: la o clinică poţi ieşi pozitiv, pentru ca, a doua zi, să primeşti rezultat negativ printr-un alt test, efectuat la altă clinică.
 
Ultima dovadă în acest sens e ceea ce tocmai s-a întâmplat cu jucătorii echipei Astra Giurgiu. La prima testare, la clinica „Imunomedica“, care îi aparţine lui Gigi Becali, 16 din cei 20 de jucători de la echipa de seniori au primit rezultate pozitive! Printre ei, câţiva fotbalişti care se mai îmbolnăviseră şi la finalul lunii iulie! 
 
Tocmai acest aspect i-a pus pe gânduri pe oficialii Astrei. Care, suspicioşi din cauza rezultatelor primite, au refăcut cele 20 de teste, de această dată, la o clinică din Ploieşti. Şi, potrivit gsp.ro, rezultatele primite a doua oară au fost şocante: doar 4 dintre cei 16 jucători catalogaţi ca fiind „bolnavi“ la clinica lui Gigi Becali au primit rezultat pozitiv la retestare. 
 
Oricum, răul a fost deja făcut, întrucât, pe baza primelor rezultatele, cele furnizate de „Imunomedica“, meciul Dinamo - Astra a fost amânat pentru data de 14 noiembrie.
 
Văzând această situaţie creată la retestarea de la Ploieşti, clubul Astra va face un nou set de teste, al treilea, luni, tot la Ploieşit, în speranţa că va afla, fără dubii, cine e bolnav şi cine e sănătos.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Gigi_ Kent_
31.10.2020, 16:44:41

Ce e dubios , ca unele teste pot indica failure? Pai chiar tu admiti asta in articol deci atunci de ce ai mai scris titlul ala mincinos ? Jurnalist de doi lei ce esti! Du-te si apuca-te de o meserie cinstita si care o cunosti, de ex sclav la o multinationala; momentan esti un contravenient pt ca esti posesor ilegal al unui permis de jurnalist.

0 (4 voturi)
ana_
1.11.2020, 01:13:10

„pot fi lipsite de acurateţe, în unele cazuri” 1. Ceea ce spune și fabricantul înainte să le cumperi. De aceea se iau în considerare mai multe aspecte, de către medici. 2. Ce vină au testele dacă le faci la o clinică dubioasă? E nevoie de ceva pricepere a să le faci corect. Depinde și de seriozitatea clinicii pe care o alegi.

-1 (1 vot)
Davide Isa
5.11.2020, 07:34:30

Testele sunt , intr-adevar, o mare porcarie, ele arata doar daca ai (sau nu) anticorpii virusului respectiv si nimic altceva. Daca testarea se facea acum 2 ani sau acum 5 ani, ar fi aratat acelasi lucru , ceea ce demonstreaza ca de fapt se urmareste altceva, prin inducerea fricii, a isteriei si a panicii. O populatie fragilizata, panicata si inchisa-n case, poate fi manipulata si controlata muuult mai usor.

Modifică Setările