Text emoţionant dedicat memoriei lui Martin Tudor: „Portarul care nu ne-a înjurat niciodată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Tudor (stânga), alături de Walter Zenga în această fotografie, a fost unul dintre cei mai buni portari ai Ligii I la începutul anilor 2000
Martin Tudor (stânga), alături de Walter Zenga în această fotografie, a fost unul dintre cei mai buni portari ai Ligii I la începutul anilor 2000

Fostul goalkeeper s-a stins la doar 43 de ani după ce un infarct l-a răpus la Reşiţa, unde se afla în casa prietenei sale.

După aflarea veştii dispariţiei lui Martin Tudor, jurnalistul Narcis Drejan a publicat un text emoţionant pe site-ul 100sport.ro.

Iată un fragment din ce a povestit cel care a lucrat cu Tudor din postura de ofiţer de presă, cât timp fostul goalkeeper se afla în stafful celor de la Juventus Bucureşti. 

„Cumva, o lege a firii, o lege cruntă, care nu ţine cont de bunătate, ni-i ia exact pe oamenii care nu au deranjat pe nimeni cu nici măcar o privire aruncată urât. Aşa a fost şi Martin Tudor (...) La începutul anilor 2000, cu Martin Tudor ne înjuram în spatele porţii de la Craiova, de pe Ion Oblemenco. Era un ritual de intimidare venit din partea jurnaliştilor olteni. De multe ori, eram scoşi de arbitri sau de observator, cu excepţia lui <<Burebista>> Câmpeanu, care avea un har de a te înjura şi-i plăcea fantastic…chit că era 5-0 sau 0-0, <<Burebista>> se spurca meci de meci la Craiova cu jurnaliştii din spatele porţii! Aşa era la Craiova, un ritual barbar, dar apreciat de antrenorii Ştiinţei! Era o spurcăciune fără seamăn. Martin Tudor şi Cristi Munteanu erau singurii care nu răspundeau…Puteai să înjuri la ei până la sfinţi, pur şi simplu, nu crâcneau. Gândiţi-vă că şi portarii străini din Liga I începeau să te spurce, ori în engleză, franceză sau italiană. (...) Au trecut anii şi am ajuns să lucrez cu Martin Tudor la Juventus Bucureşti, eram ofiţer de presă, făceam programele, stabileam conferinţele. I-am amintit de vremurile când îl spurcam şi îmi spunea că putea să se concentreze în aşa fel, încât să nu ne audă. Era cel mai liniştit om din câţi am cunoscut, te saluta, îşi făcea treaba cu portarii şi nu l-am auzit la un antrenament să se enerveze, să înjure sau să vină cu fălcile în cer“, e un fragment din textul scris de Narcis Drejan.

CLICK AICI PENTRU A CITI, INTEGRAL, TEXTUL SCRIS DE NARCIS DREJAN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite