Thomas Muster revine în circuitul ATP la 43 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul jucător de tenis Thomas Muster revine pe teren. El este invitat al organizatorilor turneului de la Viena.

De zece ani Muster nu a mai jucat în circuitul ATP, ultima lui apariție consemnându-se îm 1999, la Roland Garros. Învins în primul tur, de Nicolas Lapentti, austriacul a decis imediat să se retragă din tenis: ”Voi pleca în vacanță!”. Număr 1 mondial timp de cinci săptămâni, între 12 februarie și 8 aprilie 1996, câștigător a 44 de titluri la simplu, Muster a luat atunci o decizie care nu a mirat pe nimeni.

Participant la circuitul veteranilor din 2003, campionul a rămas alături de tenis, fiind căpitan al echipei Austriei de Cupa Davis între 2004 și 2006.
În 16 iunie, Muster a anunțat că vrea să revină, folosindu-se de turnee Challenger pentru a se pregăti. După ce a pierdut chiar în primul tur la  Braunschweig, Kitzbühel, Como și Rijeka, a reușit prima lui victorie, 6-3, 6-1 cu slovenul Borut Puc, aflat pe locul 570 în lume. Acea victorie l-a adus pe poziția 988 ATP. Dornici să-l revadă jucând, organizatorii turneului de la Viena i-au oferit un wild-card lui Muster, doar că șansele lui de a trece de Ernests Gulbis, numărul 24 mondial, sunt extrem de mici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite