Thriller total în meciul care a stabilit prima finalistă a Cupei României!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deian Sorescu
Deian Sorescu

Astra Giurgiu este prima echipă calificată în finala Cupei României. Giurgiuvenii au eliminat-o pe Dinamo după executarea loviturilor de la 11 metri.

Parcursul excepţional al câinilor din ultimele săptămâni, care au patru victorii consecutive în Liga 1, a fost stopat de Astra Giurgiu, marţi seara, în semifinalele Cupei României. 

Avantajul avut de Astra după victoria din prima manşă, scor 1-0, a fost anulat după o execuţie fabuloasă a lui Andrei Radu. În minutul 88, jucătorul dinamovist a înscris cu un şut-centrare, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă. Reuşita a trimis meciul în prelungiri, unde nu s-a mai marcat, iar echipa calificată în ultimul act s-a decis în urma loviturilor de departajare. 

Penalty-urile au fost şi ele un thriller în sine. Primul a ratat Valentin Gheorghe de la Astra (a treia lovitură), care a trimis balonul în bară. La cea de a cincea serie, Mihaiu a executat lovitura care ar fi dus-o pe Dinamo în finală, dar Popa a apărat. Arbitrul a considerat însă că portarul nu a rămas pe linia porţii şi lovitura s-a repetat, însă Popa a apărat şi a doua oară. Imediat după, Nepomuceno a trimis în bară balonul şi Raspopovici a transformat ultima lovitură, iar Astra s-a calificat în finală. 

Au evoluat echipele:

Dinamo: Eşanu - Puljici, Albentosa, R. Grigore - Sorescu (Blejdea '75), Gol (Nepomuceno '85), Anton, Fabbrini, S. Filip (A. Radu '62) - Morsay (Mihaiu '62), Nemec (Bejan '106). Antrenor Dusan Uhrin jr.

Astra: M. Popa - David Bruno (Raspopovici '91), Găman (Jovanovici '91), Graovac, Lamanje - Canadija, Boe-Kane - Merloi (Stahl '80), Răduţ (Wuthrich '74), V. Gheorghe - Montini (Krpici '80). Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Morsay '32, R. Grigore '42, Nemec '47, Anton '99 / M. Popa '44, V. Gheorghe '83, Găman '86. Stahl 105+1.

Miercuri, de la ora 20.30, este programată a doua semifinală, CS Universitatea Craiova - Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În primul meci, echipa din Liga I s-a impus cu 3-0.

Finala va avea loc la 22 mai, la Ploieşti, când, probabil, va fi primul meci cu spectatori după ce fanii nu au mai avut acces pe arene în România, din martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

Loviturile de departajare

4-5: Gol Raspopovic (Astra)

4-4: Ratare Nepomuceno - şut în transversală (Dinamo)

4-4: Gol Jovanovic (Astra)

4-3: Popa a apărat şi a doua execuţie a lui Mihaiu. 

4-3: Mihaiu a ratat, dar arbitrul a decis repetarea loviturii. Portarul nu a rămas cu niciun picior pe linie.

4-3: Gol Candija (Astra)

4-2: Gol Grigore (Dinamo)

3-2: Ratare Vali Gheorghe - şut în transversală (Astra)

3-2: Gol Anton (Dinamo)

2-2: Gol Wutrich (Astra)

2-1: Gol Fabbrini (Dinamo)

1-1: Gol Krpic (Astra)

1-0: Gol Albentosa (Dinamo)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite