Sport

articolul anterior articolul urmator

Tibi Uşeriu şi puterea exemplului: „Dacă mi se spune să stau în baie un an, că aşa trece pandemia, aşa fac!”

2
27 Mar 2020 06:52:33
Autor: Diana Seceleanu
Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza de maratonist FOTO Arhivă personală/Facebook
Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza de maratonist FOTO Arhivă personală/Facebook

Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza sa de maratonist, a vorbit despre cum percepe el pandemia de coronavirus şi de ce este important ca oamenii să stea acasă.

„E o cursă, un maraton. Cred că va dura ceva. Putem fi cu toţii eroi. De la statul în casă până la a face ceva, cred că dacă trecem cu brio peste ceea ce se întâmplă în zilele noastre, o să fim toţi eroi. Pentru mine, partea asta de carantină să ştiţi că nu există. 

Eu am petrecut 10 ani în şapte metri pătraţi! Mie, dacă îmi zic mâine autorităţile: «Măi, Tibi, stai un an în baia ta şi trece pandemia asta», eu mă duc şi stau în baie fără nimic. Asta este omenirea, în momentul ăsta. Avem nevoie de motivaţie ca să ne putem creşte copiii, pe viitor, din ceea ce învăţăm acum. Nu o să mai fie nimic la fel”, a punctat Tibi Uşeriu, potrivit DigiSport.

Tibi Uşeriu este un personaj atipic, în ultimii ani remarcându-se prin ultramaratoanele de la Polul Nord. Trecutul său, însă, relevă o condamnare la închisoare de 23 de ani pentru jafuri armate şi două evadări, soldate cu încarcerarea într-o închisoare de maximă siguranţă.
Înapoi în zilele noastre, preocupările sale sunt mai degrabă de ordin civic, militând pentru împăduriri şi implicându-se în tabere şcolare pentru copiii fără posibilităţi financiare. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

The Fog
27.03.2020, 11:27:01

Poate fi periculos sa stai in baie atata timp, ca-i locul stramt si te lovesti la coate (citat dintr-un banc).

Kongo-Müller
27.03.2020, 12:10:52

Tibi Useriu, un sportiv exemplar. Un om exceptional care ar trebui luat exemplu de tineret, cum cineva poate invata din greselile pentru care a fost pedepsit greu, si isi poate reface viata. Cand tinerii din Romania vor respecta si admira oameni ca Tibi Useriu si vor ignora nulitati interlope ca Gigi si Giovani Becali, atunci vom fi pe calea cea buna.