Tibi Uşeriu şi puterea exemplului: „Dacă mi se spune să stau în baie un an, că aşa trece pandemia, aşa fac!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza de maratonist FOTO Arhivă personală/Facebook
Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza de maratonist FOTO Arhivă personală/Facebook

Tibi Uşeriu, cunoscut pentru ipostaza sa de maratonist, a vorbit despre cum percepe el pandemia de coronavirus şi de ce este important ca oamenii să stea acasă.

„E o cursă, un maraton. Cred că va dura ceva. Putem fi cu toţii eroi. De la statul în casă până la a face ceva, cred că dacă trecem cu brio peste ceea ce se întâmplă în zilele noastre, o să fim toţi eroi. Pentru mine, partea asta de carantină să ştiţi că nu există. 

Eu am petrecut 10 ani în şapte metri pătraţi! Mie, dacă îmi zic mâine autorităţile: «Măi, Tibi, stai un an în baia ta şi trece pandemia asta», eu mă duc şi stau în baie fără nimic. Asta este omenirea, în momentul ăsta. Avem nevoie de motivaţie ca să ne putem creşte copiii, pe viitor, din ceea ce învăţăm acum. Nu o să mai fie nimic la fel”, a punctat Tibi Uşeriu, potrivit DigiSport.

Tibi Uşeriu este un personaj atipic, în ultimii ani remarcându-se prin ultramaratoanele de la Polul Nord. Trecutul său, însă, relevă o condamnare la închisoare de 23 de ani pentru jafuri armate şi două evadări, soldate cu încarcerarea într-o închisoare de maximă siguranţă.
Înapoi în zilele noastre, preocupările sale sunt mai degrabă de ordin civic, militând pentru împăduriri şi implicându-se în tabere şcolare pentru copiii fără posibilităţi financiare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite