Tipic românesc: Cum s-a finalizat scandalul biletelor Euro 2020, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi e dezinteresat de meciul de astăzi, Ucraina - Macedonia de Nord
Gheorghe Hagi e dezinteresat de meciul de astăzi, Ucraina - Macedonia de Nord

Timp de trei zile, când în alte oraşe din Europa, turneul final a fost o adevărată sărbătoare, la noi primul meci găzduit de „Arena Naţională“ a stârnit acuze şi scandal.

UEFA, probabil, regretă că a inclus Bucureştiul printre oraşele gazde din cadrul Euro 2020! Din mai multe motive. 

Primul ţine de lipsa de interes din partea spectatorilor, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar din punct de vedere sportiv, naţionala României a ratat prezenţa la turneul final, contraperformanţă care contribuie şi astăzi la faptul că nu putem aduce nici măcar 13.000 de spectatori pe „Arena Naţională“.

Dar ceea ce e cu adevărat unic la noi e scandalul legat de distribuirea locurilor la meciurile găzduite de Bucureşti. Iar în această mocirlă românească a fost târâtă şi UEFA, după cum „Adevărul“ a arătat aici.

Surpriză de proporţii însă! După trei zile de ceartă, acuze şi postări lacrimogene, foştii mari jucători ai României, brusc, nu mai sunt interesaţi de prezenţa pe „Arena Naţională“. Asta în ciuda faptului că, între timp, Federaţia Română de Fotbal (FRF) a a anunţat că fostele glorii ale naţionalei vor putea urmări partidele din sectorul rezervat VIP-urilor. 

Hagi şi Popescu nu vor merge, astăzi, la meciul Ucraina - Macedonia de Nord (ora 16.00, Pro TV) şi Dorinel Munteanu a lăsat de înţeles că e cam nehotărât. Iar într-o declaraţie oferită pentru Digi Sport, Gică Popescu a insistat că, oricum, dacă se va mai duce pe stadion, tot „la doua“ va sta, aşa cum s-a întâmplat, duminică, la meciul Austria - Macedonia de Nord (3-1).

Ce a spus Gică Popescu?

*Astăzi, nu cred că voi ajunge la meci, dar asta pentru că am multă treabă. Dacă voi merge, voi sta acolo unde am bilet, la tribuna a doua. Noi ne-am simţit extraordinar la tribuna a doua, nu înţeleg de unde atâta tevatură.

*Este extraordinar să stai printre oameni, să faci poze cu ei, să-i faci fericiţi pe suporteri. Ne-am simţit ca la turneele finale de pe vremuri. Nu am nevoie să merg la tribuna oficială, voi merge acolo unde am bilet! Important este să mergi unde te simţi cel mai bine, nu contează această etichetă de pe bilet. Noi ne-am simţit extraordinar la tribuna a doua.

Ce a spus Dorinel Munteanu?

*Da, m-a sunat cineva de la FRF, nu ştiu cine, că vor să repare greşeala UEFA. Nu am băgat prea mult în seamă, dar da, ne-au invitat la VIP, la meciurile următoare. Nu ştiu nici dacă merg la meci, dar o să vorbesc cu colegii mei, cu Gabi (n.r. Szabo), cu Belo (n.r. - Belodedici), Popescu, Hagi şi o să văd ce o să fac.

Euro 2020, programul de astăzi

*Bucureşti (grupa C): Ucraina - Macedonia de Nord, ora 16.00

*Copenhaga (grupa B): Danemarca - Belgia, ora 19.00

*Amsterdam (grupa C): Olanda - Austria, ora 22.00

Pro TV transmite turneul Euro 2020.

Calendarul meciurilor găzduite de Capitală

Grupa C

*Duminică, 13 iunie

Austria – Macedonia de Nord 3-1

*Astăzi, ora 16.00

Ucraina – Macedonia de Nord

*Luni, 21 iunie, ora 19.00

Ucraina – Austria

Optimi

*Luni, 28 iunie, ora 22.00

Locul 1 grupa F – Locul 3 din grupa A/B/C

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite