Tito Vilanova a murit. Fostul tehnician al Barcelonei a fost răpus de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul antrenor de fotbal Tito Vilanova a murit la vârsta de 45 de ani, după o luptă lungă şi dură împotriva cancerului la glanda parotidă.

Povestea lui Tito Vilanova, antrenorul care a pierdut lupta împotriva cancerului    

Tehnicianul spaniol a încetat din viaţă în cursul zilei de vineri, la mai puţin de 24 de ore după ce fusese supus unei intervenţii chirurgicale, potrivit „El Mundo Deportivo“.
„Cei care iubesc FC Barcelona au primit în această zi de vineri cea mai urâtă şi dureroasă veste: moartea lui Tito Vilanova, ce a survenit după ce antrenorul a fost operat de urgenţă, după ce starea lui se agravase rapid. Familia a anunţat tristul deznodământ“, notează jurnalul spaniol.

Tito Vilanova a suferit o operaţie în noaptea de joi spre vineri, după nişte complicaţii gastrice, pe fondul diagnosticului de cancer. Lupta spaniolului a început în 2011, când i-a fost detectată şi îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. Un an mai târziu, pe 20 decembrie 2012, spaniolul a suferit o altă intervenţie chirurgicală, după ce i-a fost depistat un ganglion la doi centimetri de locul care i-a fost extirpată tumora respectivă, iar primele luni din ianuarie le-a petrecut la New York, unde a urmat un tratament specific cancerului. Din această pricină s-a văzut nevoit să renunţe la funcţia de antrenor principal al campioanei din Primera División, în locul său fiind numit Gerardo Martino. Vilanova a fost prezent la Bucureşti în august 2012, când echipa catalană a disputat un meci amical în compania lui Dinamo, pe Arena Naţională, partidă pe care a câştigat-o cu 2-0.

Într-un comunicat al oficialilor de la FC Barcelona, alături de părerea de rău prezentată familiei, se arată: „În orele următoare, FC Barcelona va găzdui un spaţiu pe stadionul Camp Nou, care va rămâne deschis pentru cei care vor dori să-şi prezinte condoleanţele pentru Tito Vilanova. Clubul va oferi detalii ulterioare în legătură cu această iniţiativă, cât şi despre celelalte informaţii legate de înmormântare“.

2012/2013 a fost sezonul în care Vilanova a fost antrenorul principal al FC Barcelona

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite