Toată România îi ţine pumnii Simonei! Halep - Svitolina, un meci cu o miză uriaşă la Turneul Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

După victoria splendidă din partida cu Bianca Andreescu, Simona Halep revine, astăzi, pe teren în al doilea ei meci de la WTA Finals 2019.

În etapa a doua a Grupei Violet de la Turneul Campioanelor, Simona Halep o va întâlni pe Elina Svitolina, astăzi, de la ora 12.30 (Digi Sport), învingătoarea urmând să obţină aproape sigur calificarea în careul de aşi al competiţiei.

Pentru atingerea acestei performanţe este nevoie ca românca să o învingă pe Svitolina, iar Bianca Andreescu să câştige partida cu Karolina Pliskova, caz în care, datorită avantajului rezultatelor meciurilor directe, campioana de la Wimbledon ar câştiga grupa şi în cazul  unui eşec în ultima etapă,. Situaţia Simonei se complica în cazul unui eşec, românca având neapărat nevoie de un succes în ultimul meci.

Elina Svitolina, 25 ani, a fost cea de a şaptea jucătoare care a obţinut biletele pentru Turneul Campioanelor de anul acesta. Sportiva din Ucraina este deţinătoarea trofeului şi a ajuns pe tabloul de la Shenzhen fără să fi disputat nici măcar o finală în acest sezon. În schimb, Svitolina a avut un parcurs constant, jucătoarea bifând 2 semifinale şi un sfert de finală de Grand Slam. 


În meciurile directe cu Svitolina, Simona a reuşit să treacă în avantaj, 5-4, într-o rivalitate pe muchie de cuţit, românca câştigând ambele întâlniri din acest an, în semifinale la Doha (6-3, 3-6, 6-4) şi în semifinale la Wimbledon (6-1, 6-3). 


Victoria Svitolinei cu Pliskova, din primul meci de la Shenzen, a venit după un meci foarte spectaculos, în care doar primul set a durat 65 de minute şi a fost decis după un tiebreak incredibil, 14-12, şi un set secund în care ucraineanca a fost tot timpul în avantaj


Osaka s-a retras din Grupa Roşie

După victoria cu Kvitova din prima etapă, Naomi Osaka a fost obligată de o accidentare la umăr să se retagă din competiţie. După retragerea lui japonezei, aceasta a fost înlocuită cu prima jucătoare aflată pe lista rezervelor, Kiki Bertens (10 WTA)., care ieri a produs o supriză imensă şi a învins liderul WTA, Aslhegh Barty.

Conform regulamentului, rezerva care ia locul unei jucătoarea care părăseşte competiţie nu preia şi clasamentul acesteia. Astfel, Kiki Bertens a început turneul de la zero, singura şansă a olandezei de a ajunge în semifinale fiind un parcurs perfect în cele 2 meciuri pe care le va juca în grupă.

Programul şi rezultatele de la Turneului Campioanelor

Grupa Roşie


Duminica
Barty - Bencici 5-7, 6-1, 6-2
Osaka - Kvitova 7-6 (1), 4-6, 6-4,

Marţi
Bertens - Barty 3-6, 6-3, 6-4
Kvitova - Bencic 3-6, 6-1, 4-6

Joi
Bertens - Bencic
Barty - Kvitova

Clasament Grupa Roşie
1. Barty         2 meciuri    1 victorie    2-1 setaveraj    30-25 gameaveraj
2. Bencic      2 meciuri    1 victorie     3-3 setaveraj    23-30 gameaveraj
3. Bertens     1 meci        1 victorie    2-1 setaveraj    15-13 gameaveraj
4. Kvitova     2 meciuri    0 victorii      2-4 setaveraj    29-30 gameaveraj

Grupa Violet

Luni
Halep - Andreescu 3-6, 7-6 (6), 6-3,
Svitolina - Pliskova  7-6 (12), 6-4,

Miercuri
Halep - Svitolina (ora 12:30)
Andreescu - Pliskova (ora 14:00)

Vineri, grupa violet
Andreescu - Svitolina
Halep - Pliskova

Clasament Grupa Violet
1. Svitolina        1 meci    1 victorie    2-0 setaveraj    13-10 gameaveraj
2. Halep            1 meci    1 victorie    2-1 setaveraj    16-15 gameaveraj
3. Andreescu    1 meci    0 victorii    1-2 setaveraj    15-16 gameaveraj
4. Pliskova        1 meci    0 victorii    1-2 setaveraj    10-13 gameaveraj

Criteriile de departajare:

1. Numărul de victorii
2. Numărul de meciuri jucate (o linie de clasament cu 2 victorii şi o înfrângere este superioară uneia cu două victorii şi zero înfrângeri - cazul lui Kiki Bertens)
3. Rezultatul direct - în caz de egalitate între două jucătoare.
4. Setaveraj (procentaj de seturi câştigate) şi gameaveraj (procentajul de game-uri câştigate), în caz de egalitate între trei sportive.
5. Poziţia ocupată în clasamentul WTA

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite