Tomas Ryde explică de ce a părăsit atât de brusc naţionala feminină de handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tomas Ryde
Tomas Ryde

Fostul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde, a explicat motivele plecării din funcţie şi spune că a decis să încheie colaborarea cu Federaţia în urmă cu trei săptămâni, adăugând că, în opinia sa, reprezentativa tricoloră trebuie să aibă un lot nou, dar care să fie condus de Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

”Da, am luat decizia să închei cu naţionala României în urmă cu trei săptămâni. FR Handbal a folosit acest timp pentru a găsi şi a găsit o foarte bună soluţie – Ambros (Martin – n.r.) şi sunt fericit pentru asta. De ce m-am oprit? Volumul meu de muncă la Serica (firma la care activează Ryde în Suedia – n.r.) şi ceea ce este cerut pentru a forma o nouă echipă nu sunt compatibile. Serica este compania mea şi a doua mea familie, avem şanse de a face lucruri mari şi trebuie să-mi asum responsabilitatea de CEO. Pe de altă parte, echipa României are şi ea de făcut lucruri mari şi, în opinia mea, cu un lot nou. Echipa trebuie să fie condusă de Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, iar noua generaţie va crea un nou standard. Poate nu la Campionatul European din Suedia, dar schimbarea va începe acum. Urez echipei toate cele bune şi apreciez toată prietenia şi dragostea pe care le-am primit în România şi alte ţări”, a scris, marţi seară, Tomas Ryde pe blogul personal.

Noul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României este spaniolul Ambros Martin, care îl înlocuieşte în funcţie pe suedezul Tomas Ryde, despre care FR Handbal a anunţat, tot marţi seară, că se va dedica mai departe ”carierei de om de afaceri”. Tomas Ryde a condus naţionala României în ultimul an şi jumătate, din martie 2015, iar în acest interval a obţinut medalia de bronz la CM de anul trecut şi a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a ocupat însă doar locul 9 cu tricolorele.

Echipa naţională s-a reunit, duminică, la Bucureşti, însă Ryde nu a fost prezent, iar marţi seară, FRH a anunţat încheierea colaborării cu acesta şi numirea lui Ambros Martin în funcţie, a relatat News.ro.  ”Echipa naţională de handbal feminin are, începând din această zi, un nou antrenor: Ambrosio José Martín Cedres, antrenorul anului la nivel mondial în 2013 şi 2014, câştigător de două ori a Ligii Campionilor şi a multiple alte trofee importante, a semnat un contract cu FRH până în 2020, fiind responsabil cu strategia handbalului naţional feminin. Antrenorul spaniol îl va înlocui în această funcţie pe suedezul Tomas Ryde, care a condus naţionala feminină în ultimele 16 luni şi care se va dedica mai departe carierei de om de afaceri, aceasta oferindu-i la acest moment oportunităţi deosebite”, a anunţat FR Handbal. Secundul lui Ambros Martin va fi tot Costică Buceschi, iar pregătirea portarilor va reveni, de asemenea, lui Jaume Fort Mauri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite