Tomas Ryde este noul antrenor al naţionalei feminine de handbal. Ambros Martin a fost demis amiabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ryde

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat, vineri, numirea suedezului Tomas Ryde în funcţia de antrenor principal al naţionalei feminine de handbal a României

Contractul acestuia urmează să acopere perioada până la finalul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

Tomas Ryde, 58 de ani, se află pentru a doua oară la conducerea naţionalei României, antrenând reprezentativa tricoloră la două competiţii majore, Campionatul Mondial de Handbal (Danemarca 2015) unde a reşit să obţină medalia de bronz, şi la Jocurile Olimpice - Rio 2016.

Alexandru Dedu a declarat că înţelegerea cu Ambros Martin a fost încheiată pe cale amiabilă.

"În urma unor discuţii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aş vrea să îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze şi vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaşte România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin şi sunt foarte fericit să vă anunţ că noul antrenor al echipei naţionale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 şi tot parcursul de până atunci", a spus Dedu.

Ryde a afirmat că nu a ezitat să preia din nou naţionala României.

"Sunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naţionale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa şi stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât şi în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, ştiu ce trebuie făcut şi mulţumesc pentru încrederea acordată", a spus el.

Ambros Martin, 51 de ani, a pregătit naţional României din 4 octombrie 2016, el lucrând la prima reprezentativă, dar şi la echipa de club Gyor Eto din Ungaria, până în 2018. Din vara anului trecut, el a antrenat şi formaţia rusă Rostov-Don.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite