Totul despre meciul România - Albania, programat diseară, în Elveţia. Adversarii vin cu două vedete de la Lazio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cana

România joacă sâmbătă seara primul amical din cadrul turneului pe care-l face în Elveţia, adversara tricolorilor urmând a fi naţionala Albaniei, de la ora 20.00, în direct la Antena 1.

Meciurile cu Albania şi Algeria (4 iunie) sunt ultimele înaintea începerii campaniei de calificare la Euro 2016. România va debuta în grupa F pe 7 septembrie, în deplasare, cu Grecia, meci care se va disputa cu porţile închise.

Pentru această perioadă a anului, FRF a avut o ofertă de a juca două amicale în America de Sud, cu Chile şi Uruguay, dar Victor Piţurcă a refuzat această variantă, care ar fi adus şi 300.000 de euro în contul Federaţiei.

Piţurcă a chemat la naţională un jucător de 16 ani, care are şansa de a deveni cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei. Cristian Manea joacă la Viitorul şi este fundaş dreapta. În lot se regăseşte şi un fotbalist din liga secundă, Bogdan Vătăjelu, de la CS U Craiova.

Marica va bifa contra Albaniei cel de-al 70-lea meci al său la naţională, în vreme ce Răzvan Raţ va ajunge la cota 96. Marica este şi golgheterul lotului, cu 24 de reuşite. Raţ şi Costin Lazăr sunt cei mai bătrâni jucători din lot, având fiecare 33 de ani.

Naţionala Albaniei e pregătită de un italian, Giani De Biasi, fost la Torino şi Udinese. Antrenor cu portarii este Ilir Bojici, fost portar la FC Braşov şi Tractorul Braşov, în perioada 1991-1995.

Vedeta albanezilor este Lorik Cana, de la Lazio Roma. Tot acolo joacă şi portarul Etrit Berisha, care a prins 17 meciuri în sezonul recent încheiat. Albanezii au în lot trei fotbalişti din campionatul intern, restul fiind stranieri: Rama (Valladolid), Abrashi şi Gashi (Grasshopers Zurich), Vajushi (Litex), Mavraj (Koln), Hysaj (Empoli) etc.

O echipă probabilă a României ar arăta aşa: Tătăruşanu – Manea, Găman, Chiricheş, Raţ – Maxim, Pintilii, Lazăr, Tănase – Marica, Chipciu. Piţurcă vrea să folosească toţi jucătorii convocaţi în cele două meciuri.

Măţel şi Bourceanu s-au accidentat la antrenamentul de vineri şi au şanse mică să joace contra Albaniei.

În lotul României sunt şase debutanţi: Mitrea, Fl. Tănase, Manea (Viitorul), C. Matei ( Dinamo), Vătăjelu şi Mateiu (CS U Craiova).

La meci va asista şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, care i-a invitat în Elveţia pe toţi membrii Comitetului Executiv.

15 meciuri a jucat România cu Albania, 10 fiind victorii, 3 egaluri şi două înfrângeri (în 1946 şi 1948)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite