Traian Ungureanu, dezgustat de cazul Djokovici: „Data viitoare, va fi un ziarist sau muzician“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Traian Ungureanu (63 de ani), fost europarlamentar din partea PDL, a semnat un editorial dur în „Gazeta Sporturilor“, condamnând cele întâmplate în Australia, în ultimele două săptămâni.

Cazul Djokovici s-a încheiat, însă a stabilit un precedent destul de periculos! 

După cum „Adevărul“ a arătat aici, relatând analiza presei din Australia, finalmente, liderul ATP a fost expulzat din Australia, nu pentru că ar fi avut o problemă cu scutirea sa de la vaccinare, ci pentru că ministrul Imigrării din această ţară a considerat că sârbul reprezintă un pericol pentru sănătatea publică şi siguranţa naţională din cauza...părerilor sale!

Această abordare a Guvernului australian, care a adus o victorie constroversată în instanţă, e taxată dur de Traian Radu Ungureanu printr-un text publicat în „Gazeta Sporturilor“ din care redăm unele fragmente, în rândurile de mai jos. Cu precizarea că varianta integrală poate fi citită aici.

„Sistemul vostru, ţara noastră, libertatea nimănui“

*Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside faţă de linia guvernului. Precedentul fixat prin expluzarea lui Djokovici e un pericol egal cu pandemia. Un virus care distruge bunul-simţ în fiecare din noi.

*Guvernul australian a admis că, odată trecut prin COVID, Djokovici nu e un pericol pentru sănătatea publică. Apoi, a găsit că Djokovici e indezirabil pentru că prezenţa lui ar alimenta agitaţia antivaccin. 

*Decizia a fost impusă prin puterile extraordinare ale ministrului Imigraţiei. Nu prin judecata justiţiei australiene care are, foarte democratic, mâinile legate şi poate cel mult să verifice dacă ministrul a urmat fidel procedura.

*Poate va veni ziua în care ne vom întreba: cine e adevăratul pericol public şi medical? Un tenismen sănătos tun sau un guvern care promovează vaccinul ca fetiş mistic şi îşi încarcerează fizic şi mental populaţia?

*Transformată în principiu legal, gluma sinistră după care un guvern poate pedepsi pe cineva pentru felul în care îi percepe convingerile e o oroare. În 2022, Australia a descoperit delictul de opinie şi se întoarce, astfel, în 1945, spre a gusta deliciile statului arbitrar.

*Australia nu e singurul stat care se vrea Dumnezeu, om de ştiinţă şi judecător. Dacă vom continua cu asemenea ghizi, vom afla curând ce înseamnă formula "sistemul vostru, ţara noastră, libertatea nimănui".

CITEŞTE ŞI:

Cazul Djokovici: Dezvăluiri de la faţa locului şi o întrebare fără răspuns

Novak Djokovici, împotriva vaccinării? Ce a spus, de fapt, legat de acest subiect

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite