“Tricolorii” lui Ştefan Iovan, parcurs catastrofal! “Oamenii ăştia n-au înţeles nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamovistul Dorin Rotariu, la pămând după înfrângerea umilitoare în faţa Austriei FOTO Rpresport.ro
Dinamovistul Dorin Rotariu, la pămând după înfrângerea umilitoare în faţa Austriei FOTO Rpresport.ro

Echipa naţională a României Under 19 a luat 8 goluri în două meciuri, a marcat doar unul şi a pierdut calificarea la EURO 2014.


România a avut şansa de a organiza pe teren propriu Turneul de Elită, ultima etapă de calificare înaintea Europeanului. După primele două partide jucate la Mogoşoaia, echipa noastră a irosit oportunitatea de a merge la EURO, fiind efectiv umilită de Austria, 5-0, şi bătută mai onorabil de Rusia, “doar” cu 3-1. “Artizanul” eşecului este Ştefan Iovan, antrenor care înaintea acestui turneu spunea că avem şanse mari de calificare: “Avem un lot bun şi cred că ne putem bate cu orice echipă din Europa. Avem obligaţia să terminăm pe primul loc. Este o generaţie bună şi şansa noastră este că jucătorii au evoluat multe meciuri în Liga I. E important să începem turneul cu o victorie”. Nu numai că n-am început cu o victorie, dar am luat o bătaie “cruntă” de la Austria în primul meci, iar Iovan a aruncat vina dureroasei înfrângeri pe umerii fotbaliştilor: “Nu au respectat ce le-am trasat înainte de joc şi nu au avut atitudine”. România mai are de jucat marţi o partidă cu Norvegia fără miză, în vreme ce Austria şi Rusia îşi vor disputa locul care duce la EURO.
Ce măsuri va lua Burleanu?
Rămâne de văzut ce poziţie va adopta noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, care a asistat din tribune la cele două meciuri. Cert este că mandatul său a început cu două calificări ratate: la Under 17, cu Constantin Gâlcă antrenor, şi la Under 19, cu Ştefan Iovan. Totuşi, aceste eşecuri nu-i pot fi puse “în spate” lui Burleanu, mai ales că el doar a continuat “tradiţia” nefastă de pe timpul lui Mircea Sandu. În cei 24 de ani cât “Naşu” a fost preşedinte al FRF, naţionalele de tineret ale României au obţinut 8 calificări şi au ratat 49!
“Oamenii n-au înţeles nimic”
Ultima calificare la un turneu final a fost obţinută de Adrian Văsâi, cu naţionala Under 17, România fiind una dintre cele 8 echipe care a participat la EURO 2011. Drept “răsplată”, Văsâi a fost dat afară de Mircea Sandu, pe motiv că echipa a jucat prea defensiv la turneul din Serbia, unde a făcut un egal cu Cehia şi a pierdut la limită cu Germania şi cu Olanda. Din tribunele sârbe, Ioan Becali a făcut la acea vreme un circ de nedescris, huiduind şi certându-l pe Văsâi pentru tactica adoptată. “Oamenii n-au înţeles nimic din acea calificare”, a spus Adrian Văsâi pentru “Adevărul”. “Am făcut zeci de trialuri, am stat 200 de zile în cantonamente şi am organizat o mulţime de meciuri amicale. Aşa am reuşit atunci. Cât despre oamenii care mă criticau, aţi văzut pe unde au ajuns unii dintre ei...”, a  mai spus Văsâi

Echipa care a pierdut cu 5-0 cu Austria
Cojocaru (Steaua) – Băjan (Farul), Achim (CS Voluntari), Răuţă (Guingamp), N. Vasile (Rapid) – Vână (Viitorul), Mitriţă (Viitorul), B. Vasile (Viitorul) – Popadiuc (Ceahlăul), Puşcaş (Inter Milano), Rotariu (Dinamo)
Echipa care a pierdut cu 3-1 cu Rusia
Petrariu (SC Bacău) – Băjan (Farul), Achim (CS Voluntari), Manea (Viitorul), Dumitraşcu (Rm. Vâlcea) – Şerban (Dinamo), B. Vasile (Viitorul) – Popadiuc (Ceahlăul), Vână (Viitorul), Păun (CFR Cluj) – Puşcaş (Inter Milano).
Clasament
1.Austria 6p 8-1
2. Rusia 6p 6-1
3. Norvegia 0p 1-6
4. România 0p 1-8
Marţi: România – Norvegia, Austria – Rusia (ora 19.00)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite