Trofeul Sinaia începe cu 84 de piloţi prezenţi la start!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Leu
Mihai Leu

84 de piloţi vor fi prezenţi în acest weekend la startul etapei a cincea din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Trofeul Sinaia, care marchează oficial jumătatea sezonului 2019.

Cei doi lideri ai categoriilor FIA, Lucien Hora (Lola B99/50) şi Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), sunt gata să îşi consolideze poziţiile în clasamente şi deschid lista înscrierilor.

Surpriza plăcută este prezenţa piloţilor Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) şi Costi Stratnic (Dacia STTC), cei care etapa trecută, la Reşiţa, au ieşit în decor şi au reuşit să repare automobilele de concurs în timp record.

Pe locul secund în clasamentul Categoriei II, cea dedicată maşinilor de competiţie, Emil Nestor vrea să continue parcursul bun din acest sezon şi să rămână un contracandidat puternic pentru Lucien Hora la marele titlu. În acest moment, Nestor, care pilotează o Norma, are 76 de puncte, în vreme ce Hora a adunat 83.

Lucian Răduţ, Bogdan Cuzma, Alex Mirea, Gabriel Onofrei şi Julian Răduţă sunt şi ei pregătiţi să ia startul în tradiţionala etapă de coastă de la Sinaia. Sorin Ghişoi, de la Kaufland E-Rally Team, va fi din nou singurul care concurează la Electrice, cu Volkswagen Golf, în timp ce un model asemănător va deschide traseul, la volan urmând să se afle atât Mihai Beldie, cât şi primarul oraşului, Vlad Oprea.

"A sensibiliza este important, dar a acţiona este fundamental. Sinaia, prin proiectele realizate în domeniul ecologiei, este şi continuă să fie un Oraş Verde. Am fost recompensaţi cu premii importante, printre care Capitala Verde a României în 2011, Oraşul Reciclării în 2015, iar in prezent 80% din cei 32 milioane de euro obţinuţi prin finanţare europeană  au fost acordaţi pentru proiecte cu puternic impact ecologic asupra dezvoltării oraşului cum ar fi amenajare Parc Stirbey, construire parc auto la periferia oraşului Park& Ride, achiziţionare autobuze hibrid – Ecobus şi multe altele. Cu aceasta convingere şi viziune de dezvoltare durabilă pe termen lung a oraşului, am ţinut ca deschiderea competiţiei Trofeul Sinaia, aflată la ediţia cu numărul 11, să o fac cu o maşină 100% electrică, conştient de accelerarea tranziţiei mondiale către o schemă energetică durabilă, pentru care Sinaia este demult militantă!", a declarat primarul Vlad Oprea.

Multiplul campion naţional absolut la raliuri, Titi Aur, va concura şi el la Sinaia, pe o Skoda Fabia R5, la numai o săptămână după clasarea în Top 10 la Raliul Harghitei. Acesta va participa la lupta de la A4, acolo unde lider provizoriu la clasă este Ciprian Ciobotaru, cu un Mitsubishi Lancer Evo VII.

La Istorice, sunt înscrişi 7 piloţi dintre care în proiectul Dacia Revival, Mihai Alexandrescu şi Edwin Keleti cu Dacia 1300, în timp ce Valentin Nemţanu va concura pe o Dacia 1310.

sinaia
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite