Tsitsi-PAS! Semifinalistul de anul trecut cade din înaltul Olimpului, executat cu 3-0, în turul trei la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stefanos Tsitsipas nu a reuşit să repete la Australian Open 2020 parcursul de vis de anul trecut. Vineri, grecul s-a oprit în turul trei, după o prestaţie entuziasmantă a canadianului Milos Raonic, cel care a prins la limită ultima poziţie pe lista capilor de serie înainte de turneu. Scorul partidei: 7-5, 6-4, 7-6(2), după două ore şi 30 de minute.

Raonic a făcut spectacol pe Margaret Court Arena.

Tactic, canadianul l-a lăsat fără arma principală pe grecul-senzaţie al ediţiei precedente, ajuns până în semifinale, după victorii la Federer şi Bautista Agut. Concret, Raonic a condus şarja ofensivă, bazându-se pe o evoluţie stelară a serviciului. Viteza medie a primei mingi a fost la 205 km/h pentru Raonic în primele două seturi, mai sus decât viteza maximă atinsă de protejatul lui Mouratoglou în întreg actul inaugural. În consecinţă, Tsitsipas nu a apucat să vadă nici măcar o minge de break de-a lungul duelului.

Mai mult, Raonic a reuşit să îl fixeze pe grec înapoia liniei de fund a terenului, nepermiţându-i să îşi facă jocul şi să ajungă în poziţiile favorite de atac la fileu.

Dacă în 2019 Tsitsipas ataca fileul mai des decât Federer (68 - 66), în faţa lui Raonic, Stefanos nu a reuşit să facă mai deloc acest lucru. A putut avansa doar de 3 şi, respectiv, 4 ori în seturile 1 şi 2, ajungând la un maxim de 8 atacuri la fileu în actul final.

Raonic, finalist în Wimbledon 2016, a făcut un prim set sublim: 23 de lovituri câştigătoare (faţă de 6 ale grecului), 14 atacuri la fileu, tranşând ostilităţile cu un break în game-ul 11.

Chiar dacă numărul total de lovituri câştigătoare a scăzut în setul secund, Raonic a rămas cel care a dictat ritmul, cu alte 14 vizite la fileu. Diferenţa s-a făcut în primul şi ultimul game: canadianul a reuşit break-ul la debut, chiar dacă iniţial grecul revenise de la 0-40, în timp ce Tsitsipas a profitat doar pe jumătate de un mic scurtcircuit la primul serviciu advers, anulând patru mingi de set ale canadianului, fără a putea trece însă dincolo de egalitate.

ZERO mingi de break până la final de meci pentru Tsitsipas

Scenariul s-a schimbat doar puţin în setul trei: nu au mai existat deloc mingi de break, iar decizia s-a luat la tie-break, acolo unde Raonic nu a clipit niciun moment, continuându-şi recitalul la serviciu şi luând avantaj rapid la retur, pe greşelile grecului, încheind actul cu alte 20 de lovituri câştigătoare şi procentaj perfect de puncte câştigate în spatele primului serviciu.

55 de lovituri câştigătoare a adunat de-a lungul întregului meci Milos Raonic, faţă de 23 ale grecului

Duel al coloşilor: Raonic - Cilic, pentru un loc în sferturi

Milos Raonic (1,96 m) se pregăteşte pentru un duel în optimi cu un alt gigant cu serviciu fabulos - Marin Cilic (1,98 m), fost câştigător la US Open. Croatul va avea însă o cursă de recuperare dificilă, după ce a acuzat dureri la spate în meciul-maraton cu favoritul 9 al tabloului, spaniolul Roberto Bautista Agut (patru ore şi 10 minute de joc, pentru 6-7/3, 6-4, 6-0, 5-7, 6-3).

2-1 este scorul cu care Marin Cilic conduce în duelurile directe cu Raonic

Mai trebuie spus şi că Milos Raonic s-a specializat în victorii împotriva celor mai tineri membri Top 10 ATP. În 2019, el îl învingea în optimi la Australian Open pe un alt mebru al brigăzii „NextGen“ - Alexander Zverev (6-1, 6-1, 7-6/5).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite