Tsitsipas, noua stea a tenisului masculin: Unde s-a format ca jucător şi ce premieră a realizat după marea victorie cu Federer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei din primele patru dueluri din optimile de la Australian Open la masculin, jucătorul mai bine cotat a fost învins.

Seria surprizelor a început cu eliminarea lui Dimitrov (21 ATP), a continuat cu eşecul lui Cilic (7 WTA) şi s-a încheiat spectaculos, cu un meci de aproape patru ore, care l-a trimis acasă pe deţinătorul trofeului, Roger Federer (3 ATP). 

Puştiul grec de doar 20 de ani, Stefanos Tsitsipas (15 ATP), a fost cel care l-a învins pe Federer la capătul unui duel în care primul break a venit după vreo trei ore de joc! E pentru a doua oară la rând, după US Open 2018, când Federer (37 de ani) părăseşte un turneu de Grand Slam în optimi. Chiar şi aşa, elveţianul a anunţat că, în acest an, spre deosebire de precedentele două sezoane, nu va sări peste sezonul de zgură.

„N-a mers aşa cum am sperat la mingile de break. N-am reuşit niciun break contra lui, aşa că e clar că e ceva care a funcţionat greşit în jocul meu“, a spus Federer despre înfrângerea cu Tsitsipas. Acesta, un produs al Academiei Patrick Mouratoglou, fusese învins de Federer în Hopman Cup, la 3 ianuarie. Atunci, „FedEx“ s-a impus cu 7-6, 7-6, însă, din nou, fără vreun break pe serviciul puştiului de 20 de ani..

Pentru Tsitsipas, devenit primul grec calificat în sferturile unui Grand Slam, urmează un duel cu Bautista-Agut (24 ATP). 

„Am avut o abordare agresivă încă de la început, e ceva ce îmi propusesem dinainte. Am încercat să joc pe cât posibil cu primul serviciu şi să pun presiune pe adversar. Nu mi-am pierdut răbdarea niciun moment şi cred că asta a fost cheia meciului. Atmosfera, energia, faptul că joc în faţa lui Roger, totul a transformat acest meci într-unul incredibil şi mi-a oferit sentimente greu de descris în cuvinte“, a declarat Tsitsipas, după succesul din optimi.

Australian Open 2019, masculin, optimi

Tiafoe (39 ATP) – Dimitrov (21 ATP)  

7-5, 7-6, 6-7, 7-5

Berdych (57 ATP) – Nadal (2 ATP)

0-6, 1-6, 6-7

Cilic (7 ATP) – Bautista-Agut (24 ATP)

7-6, 3-6, 2-6, 6-4, 4-6

Tsitsipas (15 ATP) – Federer (3 ATP)

6-7, 7-6, 7-5, 7-6

Zverev (4 ATP) – Raonic (17 ATP)

Se va juca în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 4.30 dimineaţa

Coric (12 ATP) – Pouille (31 ATP)

Luni, nu mai devreme de ora 8 dimineaţă (Eurosport)

Carreno-Busta (23 ATP) – Nishikori (9 ATP)

Luni, nu mai devreme de ora 9 dimineaţă (Eurosport)

Djokovici (1 ATP) – Medvedev (19 ATP)

Luni, după meciul Halep – S. Williams (Eurosport)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite