Tuchel are „bagheta magică“ la el: Cum a reuşit să revigoreze Chelsea, în 100 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tuchel

Neamţul de 47 de ani e primul antrenor din istorie care ajunge la două finale succesive de Liga Campionilor. Pe cea de anul trecut a pierdut-o cu PSG, în faţa celor de la Bayern. Acum, cu Chelsea, va întâlni Manchester City, la Istanbul, la 29 mai.

Dacă există vreo „baghetă magică“ în fotbal, atunci Thomas Tuchel o ţine la el. Ce a reuşit la Chelsea, echipă pe care a preluat-o la 26 ianuarie, arată acest lucru.

Numit în funcţie, după ce londonezii s-au despărţit de Frank Lampard, Tuchel - e al 11-lea manager al lui Chelsea din 2003, de când clubul a fost preluat de Abramovici -  a revigorat o formaţie în derivă, cu cinci înfrângeri, în ultimele opt partide din Premier League. Iată dovada acestei transformări:

*Chelsea era pe 9 în Premier League, când a sosit Tuchel, acum e pe 4.

*Echipa era calificată în optimile Cupei Angliei. Între timp, a ajuns în finală (va întâlni Leicester, la 15 mai), trecând chiar de Manchester City, în semifinale.

*Londonezii erau calificaţi în optimile Ligii Campionilor, iar acum se pregătesc de finală, după ce au trecut de Atletico Madrid (optimi), Porto (sferturi) şi Real Madrid (semifinale).

24 de meciuri are Thomas Tuchel, ca antrenor, la Chelsea: 16 victorii, 6 egaluri, 2 înfrângeri. Golaveraj: 32-10.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite