Tudor Băluţă a semnat cu Brighton pe un super salariu! Mijlocaşul egalează cel mai scump transfer reuşit de Viitorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tudor baluta

Ştirea transferului mijlocaşului de la Viitorul Constanţa în Premir League a fost anunţată miercuri seară, în exclusivitate de Digisport, şi a fost confirmată azi şi de presa engleză.

 Clubul  va încasa 3 milioane de euro, în timp ce jucătorul va primi 80.000 de euro la semnătură şi un salariu lunar de 45.000 de euro.

Conform The Sun, Gică Hagi se va alege cu  2.7 milioane de lire sterline, aproximativ trei milioane de euro, pentru mijocaşul cotat la 1.3 milioane de euro, şi va rămâne şi cu jucătorul, acesta fiind împrumutat  la Viitorul pâna la sfârşitul sezonului. Preţul vehiculat poate fi considerat o adevărată lovitură dacă ţinem cont că mijlocaşul are doar 19 ani şi mai ales de faptul că fotbaliştii români sunt tot mai prost văzuţi de cluburile din principalele campionate ale Europei, majoritatea transferurilor din Liga 1 transformându-se în investiţii nerentabile.

Suma este un succes şi prin prisma faptului că egalează recordul pentru cel mai scump transfer din istoria clubului de la malul mării, trecerea lui Florinel Coman la FCSB, în vara lui 2017, având aceleaşi coordonate financiare.

Răzvan Raţ , unul dintre puţinii fotbalişti români care au evoluat în Premier League, la West Ham, a vorbit despre şansele tânărului mijlocaş de a se impune în cel mai puternic campionat din lume. „Premier League este un campionat bazat extrem de mult pe partea fizică. Nu l-am urmărit prea mult pe Băluţă, dar educaţia lui va fi foarte importantă. Am inteles că este un băiat inteligent, iar asta contează în Anglia. În momentul în care ajungi într-un campionat atât de puternic, singur fiind, trebuie să lupţi cu tine mai întâi, apoi cu colegii şi, în cele din urmă, cu adversarii. Într-un astfel de campionat joacă cei mai buni, cei care merită", a declarat Răzvan Raţ, in cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

Andone, pe picior de plecare

La Brighton, Tudor Băluţă ar putea să fie coleg cu Florin Andone, atacantul care a marcat de trei ori în 17 apariţii în acest sezon şi pentru care clubul britanic a plătit în vară 6 milioane de euro. Singura condiţie pentru ca cei doi să ajungă coechipieri este ca zvonurile apărute în presa din Turcia, potrivit cărora atacantul român este dorit insistent de Fenerbahce, să nu se confirme.

Brighton ocupă locul 13 în Premier League şi are 26 de puncte în 24 de etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite