Turcia, cu cinci români! Trei foşti stelişti şi doi foşti dinamovişti, la startul noii ediţii a campionatului turc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend începe şi o nouă ediţie a campionatului turc, în care Fenerbahce va încerca să pună frână supremaţiei celor de la Galatasaray.

Fenerbahce, echipa de pe malul asiatic al Istanbulului a adus fotbalişti ofensivi de renume, ca Robin van Persie şi Nani, de la Manchester United.

La cele trei mari echipe ale Istanbulului nu mai activează români de top, ca în anii 90-2000, când jucători ca Hagi, Gică Popescu (Galatasaray), Adi Ilie (Galatasaray şi Beşiktaş), Viorel Moldovan, Sabin Ilie (Fenerbahce) sau Daniel Pancu (Beşiktaş) plus Mircea Lucescu (Galatasaray şi Beşiktaş) ridicau valoarea campionatului turc.
România trimite în Turcia tot jucători de naţională, însă la echipe mai modeste. Astfel, Alexandru Bourceanu a revenit la Trabzonspor după o experienţă modestă la Steaua ca joc. Bogdan Stancu începe al treilea sezon la Genclerbirligi, alături de un alt fost stelist, Iasmin Latovlevici, transferat de curând printre „ieniceri”. Revenit după o accidentare, Ciprian Marica va încerca să înscrie goluri pentru Konyaspor, echipă de la care a plecat Gabriel Torje. Mijlocaşul român a fost împrumutat de Udinese la o altă formaţie din Turcia, nou-promovata Osmanlispor, grupare ce-şi are sediul în capitala Ankara.
În afara lui Bourceanu, ceilaţi patru români au şanse de a prinde câte un loc de titular la echipele lor, ceea ce e important pentru naţionala României. În special de atacanţii Marica şi Stancu ar fi mare nevoie în perspectiva partidelor cu Ungaria şi Grecia de la începutul lui septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite