Turcia - Olanda:  Robin Van Persie, doar rezervă la Istanbul ?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robin
van Persie a marcat 41 de goluri pentru Olanda FOTO Reuters
Robin van Persie a marcat 41 de goluri pentru Olanda FOTO Reuters

Turcii dau ca sigură această mutare din tabăra Olandei. Nu doar atacantul lui Manchester United ar fi urma să fie menajat la Istanbul, ci şi Van der Vaart. Turcia - Olanda se joacă marţi, ora 21.00, DolceSport 2.

România înfruntă marţi Estonia, dar stă cu un ochi pe Turcia – Olanda, aşteptând un nou cadou din partea “Portocalei”. Dacă partida cu Ungaria a fost ca o plimbare în parc pentru naţionala Ţării Lalelelor, meciul cu Turcia de la Istanbul se anunţă a fi unul crâncen.

“75 de milioane de inimi vor bate pentru o singură echipă. Contra Olandei, trebuie să arătăm spiritul unei ţări care nu cedează nicio palmă de teren”. Este discursul mobilizator al Fatih Terim, un selecţioner al Turciei care “iubeşte meciurile decisive”, cum spunea Gică Popescu.

“Ienicerii” vor scoate toate armele în faţa Olandei, iar fotbalistul lui Fenerbahce Istanbul, olandezul Dirk Kuyt, şi-a avertizat colegii: “Turcii sunt în stare să facă orice. Să nu ne mirăm dacă în noaptea de luni spre marţi vom avea parte de o gălăgie infernală în jurul hotelului. Pe stadion, ne aşteaptă o atmosferă fantastică”. Meciul se joacă în partea asiatică a Istanbulului, pe Sukru Saracoglu, arenă pe care fanii lui Fener pun o presiune uriaşă pe adversar. Chiar şi-aşa, România a câştigat cu 1-0 pe acest stadion, singura înfrângere a Turciei pe acest teren din ultimele opt meciuri.

Doi menajaţi şi un suspendat

Informaţia conform căreia Louis van Gaal  are de gând să-i menajeze pe Van Persie şi Van der Vaart a fost dat ieri ca sigură de jurnaliştii turci de la Fanatik. “Ni s-a luat o piatră de pe inimă. Van Persie e într-o formă de zile mari, fără el, Olanda nu mai e Olanda”. În afara posibilelor absenţe ale lui Van Persie şi Van der Vaart, din naţionala batavă lipseşte sigur Nigel de Jong, suspendat, iar în locul său va apărea pe teren Jordy Classie, mijlocaşul de 22 de ani al lui Feyenoord. Atacantul lui United ar urma să fie înlocuit chiar de Kuyt, iar poziţia lui Van der Vaart va fi ocupată de Jermaine Lens de la Dinamo Kiev.
“Ne-am calificat, de acum pregătim Mondialul. Dar asta nu înseamnă că nu vom juca la victorie”, a punctat antrenorul Olandei, Louis van Gaal. Batavii sunt în continuare motivaţi şi de posibilitatea de a fi cap de serie la Mondialul brazilian şi au nevoie de un succes cu Turcia pentru a rămâne “în cărţi”.  
 

Olanda ar putea intra marţi pe teren în formula: Vorm - Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind - Sneijder, Clasie, Strootman - Robben, Kuyt, Lens


Boloni, pe banca Ungariei?

Eşecul umiltor de pe Amsterdam Arena a condus la demisia selecţionerului maghiar Sandor Egervari. Conform presei din Ungaria, federaţia de la Budapesta ia în calcul două nume pentru postul de antrenor: olandezul Ronald Koeman şi românul Ladislau Boloni.

41 de goluri a marcat Van Persie pentru naţionala Olandei, fiind liderul all-time al atacanţilor batavi


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite