Turcia - Ungaria, meciul care ne va spune cu cine ne vom bate la locul 2. La Istanbul, otomanii pregătesc „iadul“ pentru maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala lui Abdullah Avci îşi joacă ultima şansă de a reintra în cărţile pentru locul secund în grupa D. Gazdele au fanii în spate, oaspeţii vin cu moralul victoriei din octombrie (3-1).

Pentru noi, meciul dintre Turcia şi Ungaria (marţi, ora 20.30, Dolce Sport 2) are premisele să fie mai important chiar decât cel jucat de România cu Olanda! 

În primul rând, pentru că, din perspectiva întâlnirilor directe şi a diferenţei de valoare evidente dintre loturi, la finalul partidei de pe “Amsterdam Arena” vom mai bifa un eşec. Apoi, deoarece partida de pe “Şükrü Saracoğlu” va conta mult în lupta pentru locul secund din grupa D. Cel care trimite la baraj şi pentru care se bat direct România şi Ungaria. Astăzi vom afla dacă şi Turcia. 

“Este o finală pentru noi”

Numărată la podea în octombrie 2012, când a pierdut atât cu Ungaria (1-3 la Budapesta), cât şi cu România (0-1 la Istanbul), Turcia are şansa de a reintra în cărţile calificării. Primul pas l-a făcut vineri, cu victoria facilă din Andorra (2-0). Decisiv este însă meciul cu Ungaria, de astăzi. “Este ca o finală pentru noi”, a spus şi mijlocaşul Arda Turan. Cu şase puncte după cinci meciuri, patru mai puţin decât principalele candidate la locul secund, elevii selecţionerului Abdullah Avci sunt condamnaţi să învingă. Orice alt rezultat îi scoate din calculele calificării, la jumătatea fazei preliminariilor. “Dacă vom câştiga cu Ungaria, suntem în grafic pentru calificarea la CM. Aşteptăm ca fanii să fie alături de noi”, a transmis Avci. 

Terenul şi fanii, avantaj Turcia

Suporterii turci au răspuns la apelul făcut de selecţioner, aşa că pe maghiari îi va aşteapta un veritabil infern pe “Şükrü Saracoğlu”. Cel mai probabil, până la ora meciului vor fi vândute toate biletele, iar cei 50.000 de fani otomani care vor fi prezenţi vor crea o atmosferă incendiară. De remarcat că arena lui Fenerbahce i-a ajutat mult pe turci de-a lungul istoriei. Din 1993 încoace, naţionala “Semilunei” a evoluat de 12 ori pe “Şükrü Saracoğlu”, timp în care a reuşit opt victorii, două egaluri şi doar două înfrângeri. Prima în 2004, cu Ucraina, în preliminariile CM 2006, ultima în octombrie, cu România!  

Ultimele rezultate, avantaj Ungaria

Dezamăgiţi după egalul de vineri, ungurii vor să-şi scoată pârleala la Istanbul. “Putem recupera în Turcia ce-am pierdut cu România”, a spus ieri mijlocaşul Tamas Hajnal. Iar istoria e de partea lor. Din ultimele 10 întâlniri directe, Ungaria a câştigat şase, iar Turcia doar trei! Mai important, maghiarii au şi moralul ultimului rezultat direct, acel 3-1 din octombrie, de la Budapesta. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite