Turcii strâmbă din nas: Concluzie dură despre Moruţan, inclusiv după golul său superb VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fatih Terim (stânga) a fost destul de bucuros după reuşita semnată de Olimpiu Moruţan
Fatih Terim (stânga) a fost destul de bucuros după reuşita semnată de Olimpiu Moruţan

Mijlocaşul de 22 de ani al celor de la Galatasaray a mai scăpat de presiunea publicului, după ce a contribuit decisiv la victoria din weekend, în campionat, 2-1 cu Goztepe. Presa turcă e, în schimb, mult mai exigentă.

Galatasaray a plătit peste zece milioane de euro pe Cicâldău (6,5 milioane de euro) şi pe Moruţan (3,5 milioane de euro + bonusuri) şi, din acel moment, cei doi jucători au fost supuşi unei presiuni pe măsura sumelor de transfer.

Încă din momentul în care au semnat cu formaţia din Istanbul, au existat voci, mai ales în Turcia, care au pus sub semnul întrebării utilitatea acestor mutări, spunând că vorbim despre doi fotbalişti supraevaluaţi. Între timp, Galatasaray a avut o serie nefastă în campionat, cu două egaluri şi două înfrângeri în patru etape. Această serie, întreruptă abia în weekend, a crescut şi mai mult presiunea asupra celor doi români.

Duminică seară, Moruţan şi Cicâldău au primit, totuşi, o gură de oxigen. Servit de conaţionalul său, Moruţan a iniţiat o acţiune personală, finalizată cu o reuşită superbă, de trei puncte, în meciul cu Goztepe, scor 2-1.

VEZI GOLUL LUI MORUŢAN

În ciuda acestui gol, presa din Turcia a continuat să strâmbă din nas la adresa românilor din lotul antrenat de Fatih Terim. Cotidianul „Milliyet“ a scris că Moruţan e încă departe de cerinţele fotbalului mare, iar Cicăldău face prea puţin pe teren.

„Trei puncte sunt bune, evident. Să joci prost şi să iei trei puncte... Dar când priveşti înapoi observi că, deşi Moruţan a înscris, nu poate fi eficient cu fotbalul ăsta! Iar Cicâldău şi Berkan au nevoie să fie mai activi în linia de mijloc“, au notat jurnaliştii turci.

6 meciuri, un gol şi o pasă de gol are Olimpiu Moruţan la Galatasaray.   7 meciuri, două goluri şi o pasă de gol a adunat Alexandru Cicâldău la Galatasaray.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite