UEFA modifică din temelii criteriile de departajare ale duelurilor cu manşe duble! Decizia intră în vigoare anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
poarta

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat, joi, propunerea de eliminare a regulii golului marcat în deplasare, începând din calificările sezonului 2021/2022.

Decizia va fi implementată în toate competiţiile intercluburi ale forului european, la masculin, feminin şi juniori.

Regula golului în deplasare viza stabilirea câştigătoarei unei duble manşe în care cele două echipe au marcat acelaşi număr de goluri în total în cele două partide. Într-o astfel de situaţie, echipa care avea înscrise cele mai multe goluri pe terenul adversarei câştiga dubla manşă şi se califica în faza următoare a competiţiei. Dacă numărul golurilor marcate acasă şi în deplasare era acelaşi la ambele echipe, se trecea la prelungiri şi, dacă era cazul, la lovituri de departajare.

Odată cu eliminarea acestei reguli, echipele nu vor mai fi departajate şi în funcţie de numărul golurilor marcate pe teren străin. În caz de egaliate la finalul celor 180 de minute ale celor două manşe, se vor juca, ca şi până acum, două reprize de prelungiri de câte 15 minute şi dacă nicio echipă nu va înscrie sau va fi egalitate la finalul prelungirilor se va trece la lovituri de departajare.

Deoarece nu vor mai avea relevanţă în plus în deciderea echipei care câştigă dubla manşă, golurile în deplasare nu vor mai reprezenta nici un criteriu în stabilirea clasamentului atunci când două sau mai multe echipe sunt la egalitate de puncte în faza grupelor unei competiţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite