UEFA „revoluţionează” formatul de Champions League: mai multe meciuri pentru echipe. Ce mai aduc modificările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UEFA pregăteşte o serie de modificări pentru Champions League, care vor intra în rigoare, începând cu sezonul 2024/2025.

Una dintre diferenţe ar consta în faptul că echipele care vor ajunge în ultimul act de Champions League vor fi disputat 17 meciuri pe parcursul competiţiei, faţă de 13, câte sunt în prezent, arată jurnaliştii de la AS, citaţi de DigiSport.

O posibilă modificare ar fi reintroducerea celei de-a doua faze a grupelor, care a mai fost prezentă în Champions League, în perioada 1999-2003 şi care ar înlocui practic optimile de finală. În acest sistem, formaţiile ar juca şase meciuri, în loc de două pentru calificarea în sferturile de finală.

O altă variantă avută în vedere de forul european este ca faza grupelor să cuprindă şase serii de câte şase echipe, în loc de opt serii a câte patru echipe. Astfel, fiecare grupare ar juca zece meciuri în grupe, faţă de şase, iar competiţia ar continua, la fel ca în prezent, cu optimile de finală. 

Reversul medaliei este că mărirea numărului de meciuri din Champions League ar afecta desfăşurarea meciurilor din competiţiile interne ale ţărilor. Spre exemplu, competiţii precum Cupa Angliei ar putea avea loc fără participarea echipelor calificate în cupele europene. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite