Sport

articolul anterior articolul urmator

UEFA, târâtă în mocirla românească: Prima reacţie în scandalul biletelor Euro 2020

5
16 Jun 2021 16:45:44
Autor: Amir Kiarash
Gheorghe Hagi a urmărit meciul Austria - Macedonia de Nord din tribuna a doua
Gheorghe Hagi a urmărit meciul Austria - Macedonia de Nord din tribuna a doua

Echipa naţională a României lipseşte de la Euro 2020, însă dacă s-ar fi desfăşurat un European al scandalurilor fotbalistice, cu siguranţă, am fi prins toate turneele finale!

Ultima dovadă? Modul în care Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi-a dat un autogol, mutând atenţia publicului, de la organizarea ireproşabilă a primului meci de pe „Arena Naţională“, la un scandal ieftin, care putea fi evitat. Vorbim despre aducerea politicienilor în sectorul VIP, la partida Austria - Macedonia de Nord (3-1), în timp ce Hagi, Popescu sau Dorinel Munteanu au primit bilete la tribuna a doua.
 
Realizând penibilul situaţiei, Răzvan Mitroi, managerul de comunicare Euro 2020, a acordat un interviu pentru sport.ro, în care a încercat să repare, pe cât de posibil, această situaţie. „Este un protocol bine stabilit de UEFA, cine stă la VIP şi cine nu. Aş spune, întâi de toate, că vorbim de o tribună oficială, nu de un regim VIP, ca la meciurile obişnuite. Fiind vorba de tribuna oficială, sunt invitaţi oameni cu diferite demnităţi în stat, în administraţie. UEFA doreşte să folosească aceste evenimente internaţionale pentru acţiuni de «Public Affairs», în beneficiul fotbalului. În tribuna oficială, veţi vedea şi veţi fi văzut deja şi unele dintre persoanele cu funcţii de decizie care au contribuit la organizarea EURO“, a explicat Răzvan Mitroi. Care a adăugat că, joi (ora 16.00, Pro TV), la Ucraina - Macedonia de Nord, al doilea meci găzduit de Bucureşti, trei foşti mari sportivi vor fi aduşi la tribuna oficială, având în vedere statutul lor de „Ambasador Euro 2020“.
 
„Aflăm disponibilităţile cu o zi înainte, poate mai puţin. Noi, cei de la Structura de Organizare, am vrut să facem acest lucru pentru ambasadorii Euro 2020, Dorinel Munteanu, Gabriela Szabo şi Miodrag Belodedici. N-au fost locuri la primul meci, dar vor fi prezenţi acum, la meciul Ucraina – Macedonia de Nord. Cei trei vor avea statut oficial, în tribuna oficială“, a completat Mitroi.
 
UEFA îl confirmă pe Mitroi
 
Oficialul FRF a avut dreptate, atunci când a spus că UEFA preferă să aibă politicieni printre invitaţii care iau loc în tribuna oficială. Forul european a clarificat acest aspect, despre distribuirea locurilor la partidele din cadrul Euro 2020, la solicitarea Digi Sport
 
„Pentru fiecare meci de la Euro 2020, majoritatea locurilor din sectorul VIP sunt alocate celor două echipe care se înfruntă la momentul respectiv. Restul locurilor din sectorul VIP sunt împărţite între guvernul local, partenerii comerciali, UEFA, oraşul gazdă, federaţia gazdă şi organizatorul local. Din cauza pandemiei de COVID-19, capacitatea zonei VIP de pe stadionul din Bucureşti a fost redusă semnificativ. Din acest motiv, invitaţiile primite de Federaţia Română de Fotbal şi organizatorul local (n.r. - Primăria Bucureşti) au fost în număr limitat“, a precizat UEFA.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Popa Pius
16.06.2021, 17:04:04

Da, VIP-uri care nu-și permit un bilet, după atîtea furtișaguri așteaptă tot mocangeală. De asta spun ca ar trebui interzisă prin lege sponsorizarea echipelor profesioniste (de orice fel) de către primării sau alte entități ale statului. Statul să subvenționeze NUMAI sportul de masă pentru elevi.

+2 (4 voturi)
Maximilian Musat
16.06.2021, 17:32:20

Am mai zis-o ,daca au caracter fostii fotbalisti ai nationalei care au avut rezultate remarcabile sa nu se creada regi si mari personalitati! Sunt oameni ce au muncit dar pe sume mari de bani,acuma au ajuns sa aiba zeci de milioane ,treaba lor! Sa-i stapaneasca sanatosi! dar sa tot dai din clanta "generatia de aur" "rege" "celmai grozav din toate timpurile" mi se pare o mare eroare ! Nu am luat cupa mondiala pe timpul lor asa ca ajunge,politicienii asa sunt peste tot,profitori si mincinosi !

+3 (5 voturi)
MV R.
16.06.2021, 17:42:27

Mi-e o lehamite!

+5 (7 voturi)
mitrut
16.06.2021, 19:21:35

Burleanu si stoichita sunt doi rahati mizerabili care au distrus fotbalul romanesc!

+4 (6 voturi)
Schnauzer Berger
17.06.2021, 08:07:41

Care fotbal? Probabil cel de pe toloaca comunala! Sfanta pomanageala nationala!

-5 (5 voturi)
Modifică Setările